Головна Новини Бюджет Скандали Персони Держава Хроніка

Позов Коломойського проти Зеленського та вбивство зрадника Киви — головне про владу за тиждень

Розповідаємо, які важливі події вібдулись у політичному житті країни та світу за тиждень, що минає, з 4 по 10 грудня

Фото: ОП, скрін відео, УНІАН. Колаж: Pro Владу

Головні новини за тиждень з 4 по 10 грудня

Фото: ОП, скрін відео, УНІАН. Колаж: Pro Владу

Цього тижня у політичному життя України сталось багато цікавих подій. Ми стали на крок ближче до вступу до Євросоюзу, а в Росії ліквідували колишнього одіозного нардепа-зрадника.

Розповідаємо, які важливі події трапились в Україні та світі з 4 по 10 грудня.

Коломойський вирішив судитися з Зеленським

Цього тижня, олігарх Ігор Коломойський вирішив судитися з президентом Володимиром Зеленським. Так, бізнесмен вимагає скасувати указ №502 від 18 липня 2022 року про позбавлення його громадянства України.

Але шанси у Коломойського вкрай малі, адже вже сплив строк звернення до адміністративного суду у 6 місяців. Через це позивач має довести поважність причин протермінування цього строку.

Пояснюючи просточення подання позову, Коломойський випправдовується, що дізнався про відповідний указ Зеленського лише через рік після його опублікування. На що в суді кажуть, що Коломойський не міг не знати про такі обставини, адже вони набули шаленого розголосу в ЗМІ. Тому строк звернення до суду є об'єктивно пропущеним.

Зрештою, Коломойському дали ще 10 днів, аби подати заяву про поновлення звернення до суду та довести поважність причин пропуску. В іншому разі, якщо бізнесмен не виконає цих умов, суд поверне йому позовну заяву.

У Росії вбили зрадника Іллю Киву

Як ми розповідали, 6 грудня екснардепа Іллю Киву, який неодноразово висловлювався проти України та брав участь в російських пропагандистських шоу, знайшли мертвим на території Московської області.

Згодом ЗМІ повідомили, що цю інформацію було підтверджено з неназваних джерел, адже зрадника Іллю Киву ліквідували представники Служби безпеки України. В джерелі цю подію називають "операцією СБУ".

Також в джерелах зазначають, що тіло Іллі Киви виявили на снігу з діркою в голову (зрадника було вбито зі стрілецької зброї) на території паркової зони готелю "Велич Country Club" у селі Супонєве на території Московської області.

Представник ГУР МО Андрій Юсов, коментуючи ситуацію з Кивою сказав, що доля цього екснардепа чекає на всіх зрадників.

Ще одна скандальна заява Безуглої

У Міжнародний день волонтерів одіозна нардепка Мар’яна Безугла зробила чергову скандальну заяву – так, вона запропонувала відправити на фронт всіх волонтерів, включно з жінками.

Одіозна народна обраниця зазначила, що "найкраще волонтерство у 2024 році – прийти в ЗСУ". Також Мар’яна Безугла згадала, що у 2015 році сама була мобілізована.

Цей пост Безуглої викликав у громадян безліч гнівних реакцій.

Україна стала ще на крок ближче до Євросоюзу

8 грудня наша країна зробила ще одний важливий крок до вступу в ЄС. Парламентом було схвалено три євроінтеграційні законопроєкти, які потім швидко підписав й

Президент відписав наступні законопроєкти:

  • законопроєкт №10203-1 – у ньому йдеться про збільшення складу Національного антикорупціного бюро (НАБУ) на 300 людей. За документ віддали свої голоси 322 народні обранці у другому читанні.
  • законопроєкт №10262 – передбачає перевірку майна посадовців, яке вони придбали до публічної служби. За нього проголосувало 308 депутатів.
  • законопроєкт №10288-1 – який враховує експертну оцінку Ради Європи та її органів щодо прав національних меншин в Україні. Законопроєкт отримав голоси 317 нардепів.

Саме здійснення таких кроків від України вимагали представники ЄС для майбутніх переговорів щодо вступу.

Путін вирішив балотуватися на "виборах Путіна"

Цього тижня російський диктатор Володимир Путін цинічно оголосив про свої намірибрати участь у чергових виборах президента Росії.

Пропагандисти стверджують, що про цю ідею президент Росії повідомив у Кремлі герою "ДНР" Артему Жозі, коли другий попросив Путіна піти на ще один президентський термін.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що нардеп Єфімов вирішив скласти мандат. Також ми повідомляли про інші скандальні заяви Мар'яни Безуглої.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.