Головна Новини Бюджет Скандали Персони Держава Хроніка

Ще на один крок ближче до ЄС: які важливі закони підписав Зеленський

8 грудня Верховна Рада схвалила три важливих законопроєкти для вступу України до ЄС, їх навіть вже встиг підписати наш президент

Фото: ОП. Колаж: Pro Владу

Зеленський підписав три важливих документи

Фото: ОП. Колаж: Pro Владу

Україна зробила ще один важливий крок до Євросоюзу. Парламентом було схвалено три євроінтеграційні законопроєкти, які вже встиг підписати президент Володимир Зеленський.

Про це зазначається в картках законів №10203-1, №10262 та №10288-1 №10060 на сайті Верховної Ради.

8 грудня Верховна Рада підтримала ці документи і їх навіть уже встиг підписати президент Володимир Зеленський. Цей крок вкрай важливий, адже дозволить наблизити нашу країну до переговорів до вступу до ЄС.

Які саме документи підписав Зеленський

Президент відписав наступні законопроєкти:

  • законопроєкт №10203-1 – у ньому йдеться про збільшення складу Національного антикорупціного бюро (НАБУ) на 300 людей. За документ віддали свої голоси 322 народні обранці у другому читанні.
  • законопроєкт №10262 – передбачає перевірку майна посадовців, яке вони придбали до публічної служби. За нього проголосувало 308 депутатів.
  • законопроєкт №10288-1 – який враховує експертну оцінку Ради Європи та її органів щодо прав національних меншин в Україні. Законопроєкт отримав голоси 317 нардепів.

Які вимоги ставили перед Україною

Єврокомісія чітко ставила перед нашою країною низку вимог, виконання яких стане важливою передумовою надання "зеленого світла" для руху до Євросоюзу. Парламент мав схвалити такі рішення:

  • збільшення штатної чисельності НАБУ;
  • також з закону про запобігання корупції мали виключити положення, які обмежують повноваження НАЗК щодо перевірки "вже перевіреного" майна, яке декларанти придбали до вступу на державну службу;
  • а ще мали ухвалити закони, щоб втілити рекомендації Венеційської комісії, які стосуються нацменшин, державної мови, медіа та освіти;
  • крім того, мали врегулювати лобіювання "за європейськими стандартами".

Коли Україна зможе вступити до ЄС

Як ми розповідали раніше, за прогнозами Кабмну, Україна буде спроможна виконати всі умови, поставлені Союзом, за два роки після початку переговорів щодо вступу до Євросоюзу, розповіла віцепрем'єрка з європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина.

Крім того, українська чиновниця оголосила, що підготовку до перемовин Україна розпочне 15 грудня.

Також Стефанішина уточнила, що на основі звіту Єврокомісії буде побудовано національну програму підготовки до вступу в Євросоюз. Однак, вона щороку оновлюватиметься (з урахуванням досягнутого прогресу перемовин та їхньої динаміки).

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що країни-члени ЄС мають побоювання щодо вступу України. Також ми повідомляли про вимоги, які повинна виконати наша держава на шляху до членства в ЄС.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.