Головна Новини Бюджет Скандали Персони Держава Хроніка

Невизнане Придністров'я звернулося до Путіна за "допомогою" – що відомо

Вже декілька десятків років у так званому Придністров'ї процвітає сепаратизм, який виник там завдяки Росії

Фото: Скріншот, сайт ВР ПМР. Колаж: Pro Війну

Придністров'я звернулося до Путіна

Фото: Скріншот, сайт ВР ПМР. Колаж: Pro Війну

28 лютого 2024-го року так звані чиновники невизнаного Придністров'я звернулися до російського диктатора Володимира Путіна. Вони просять про "допомогу".

Про це стало відомо під час з'їзду депутатів Придністров'я.

Звернення до Путіна

28 лютого на території так званого Придністров'я (знаходиться у Молдові) відбулося засідання місцевих депутатів. В ході цього засідання чиновники невизнаної держави звернулися до Ради Федерації та державної думи Росії з проханням "реалізувати заходи щодо захисту Придністров'я в умовах посилення тиску Молдови".

Крім того, місцеві чиновники вирішили записати звернення і до міжнародної спільноти. Зокрема, вони попросили в ОБСЄ, Європейського парламенту, генсека ООН, міжнародного комітету Червоного Хреста та інших організацій "вплинути на керівництво Молдови".

На думку місцевих чиновників, Молдова "порушує права та свободи мешканців Придністров'я", а сама республіка прагне "повернення до діалогу".

Такі заяви влада невизнаної республіки робить вже далеко не вперше.

Нова війна у Європі

Раніше у матеріалі The Telegraph повідомили про те, що російський диктатор Володимир Путін має наміри розпочати нову війну у Європі. Зокрема, це може трапитися у Молдові, адже представники так званої влади Придністров'я вже неодноразово зверталися до російського диктатора з проханням допомогти.

Крім того, сам Путін вважає, що Придністров'я належить йому. Все через те, що цей регіон ідеально підходить під концепцію "русского мира". Тому, виникнення нового конфлікту в цьому регіоні є цілком ймовірним.

Остаточного рішення від Путіна щодо ситуації в Придністров'ї варто очікувати 29 лютого. Тоді, російський диктатор повинен звернутися до народу із посиланням.

Європейські та світові експерти вважають, що у Росії недостатньо сил для того, щоб організувати новий конфлікт у Європі. Це пов'язано з тим, що на території так званого Придністров'я знаходиться лише близько двох тисяч військових (так звані миротворці).

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський повинен розробити два плани щодо війни. Також ми повідомляли, що Столтенберг розповів, чи може НАТО ввести війська в Україну.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.