Головна Новини Бюджет Скандали Персони Держава Хроніка

Не на часі: чому не можливо провести вибори президента України під час війни

Президент Володимир Зеленський наголосив, що вибори, в першу чергу, неможливо провести через те, що відсутня можливість внести зміни до законодавства

Фото: ОП. Колаж: Pro Владу

Зеленський каже, що зараз неможливо внести важливі зміни до законодавства

Фото: ОП. Колаж: Pro Владу

В Україні триває повномасштабна війна з Росією. Наразі є низка важливих причин, які не дають можливості провести вибори у цей складний час.

Про це розповів український лідер Володимир Зеленський в інтерв’ю Cinque minuti.

У першу чергу, за словами українського лідера, немає можливості внести відповідні зміни у законодавство.

"Для того, щоб провести вибори в воєнний час в Україні треба змінити відповідне законодавство. У воєнний час не можна проводити вибори. Це перше", – пояснив президент.

Головні причини неможливості провести голосування

За словами Зеленського, серед інших причин:

  • важлива повага до військових, які наразі перебувають на фронті й також повинні мати право на волевиявленні під час виборів;
  • необхідна окрема інфраструктура, яка дозволить брати участь у голосуванні 7 мільйонам українців, які наразі перебувають за кордоном.

Що раніше казав президент про можливі вибори

Як ми писали, раніше Володимир Зеленський запевняв, що до нових виборів в Україні готуватися не час. Зараз треба сконцентруватися на боротьбі проти окупантів.

"Усі ми розуміємо, що зараз воєнний час, коли є безліч викликів, абсолютно безвідповідально якось так легковажно та граючись, вкидати в суспільство тематику виборів", – зазначив він.

Крім того, Зеленський каже, що очікує від відповідних структур та органів влади "конкретних відповідей" щодо завдань, які об’єктивно стоять зараз перед Україною.

"Я очікую від усіх відповідних Це стосується і цивільних органів влади і військових елементів держави і урядовців з Верховною Радою України і СБУ та інших правоохоронних органів", – каже президент.

Глава держави впевнений, що зараз вибори не на часі.

Нагадаємо, раніше експерт розповів, чому українська влада не хоче проводити вибори. Також ми повідомляли, скільки могли б коштувати вибори в Україні.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.