Головна Новини Бюджет Скандали Персони Держава Хроніка

Залужного призначили на нову посаду: ким працюватиме колишній головком

Валерій Залужний призначений на посаду надзвичайного і повноважного посла України в Сполученому Королівстві Великої Британії та Північної Ірландії

Фото: ЗСУ. Колаж: Pro Владу

Залужного призначили послом у Британії

Фото: ЗСУ. Колаж: Pro Владу

Колишнього головнокомандувача Збройними силами України Валерія Залужного призначили на нову посаду. Відтепер він працюватиме послом.

Про це йдеться в повідомленні пресслужби Міністерства закордонних справ.

Зазначається, що в четвер, 7 березня 2024 року, президент України Володимир Зеленський погодив кандидатуру Валерія Залужного на посаду надзвичайного і повноважного посла України в Сполученому Королівстві Великої Британії та Північної Ірландії.

"Міністерство закордонних справ України направило британській стороні відповідний запит на агреман", – йдеться в повідомленні.

У липні 2023 року Зеленський звільнив Вадима Пристайка з посади посла України в Британії.

Що каже президент щодо призначення Залужного

Коментуючи призначення Залужного на нову посаду, український президент зазначив, що генерал говорив йому "саме про такий напрямок для себе – дипломатичний".

Відставка Залужного

8 лютого 2024 року стало відомо про зустріч президента Володимира Зеленського і головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного.

"Зустрівся з генералом Валерієм Залужним. Подякував за два роки захисту України. Обговорили, якого оновлення потребують Збройні Сили України. Обговорили також, хто може бути в оновленому керівництві Збройних Сил України", – сказав президент.

Пізніше міністр оборони Рустем Умєров розповів, що Залужного було звільнено з посади головнокомандувача Збройних сил України.

Посаду головнокомандувача ЗСУ замість Залужного зайняв Олександр Сирський.

Чому Зеленський звільнив Залужного

За словами президента Володимира Зеленського, він звільнив Залужного через необхідність перезавантаження для армії.

"Ми повинні бути швидшими, це означає, ми маємо упускати всю бюрократію, яка в нас є. У нас немає іншого шансу. Ми повинні бути розумними, технологічно оснащеними і швидкими. Час – це гроші, а в нашому випадку це не гроші, а життя людей", – заявив президент.

Крім того, Зеленський дав коментар і з приводу нагороди Героя України, яку він вручив Залужному після звільнення. Глава держави заявив, що "генерал захищав нашу націю та країну, тому він вдячний йому за це".

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що говорили в Сполучених Штатах з приводу можливого звільнення Залужного. Також ми повідомляли про відносини між Залужним та Зеленським.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.