Головна Новини Бюджет Скандали Персони Держава Хроніка

Прийнято рішення: Зеленський відправив Залужного у відставку

Президент України Володимир Зеленський провів розмову з генералом Валерієм Залужним

Фото: УНІАН, Залужний/Facebook. Колаж: Pro Владу

Зеленський звільнив Залужного

Фото: УНІАН, Залужний/Facebook. Колаж: Pro Владу

У своїх телеграм-каналах президент України Володимир Зеленський та головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний виклали інформацію про "важливу зустріч". Згодом у Міноборони підтвердили офіційне звільнення Валерія Залужного

Про це йдеться в телеграм-каналах Зеленського та Зеленського та Залужного.

Зустріч Зеленського та Залужного

8 лютого в телеграм-каналі президента України Володимира Зеленського з'явився пост, в якому йдеться про зустріч з головнокомандувачем Збройних сил України Валерієм Залужним.

"Зустрівся з генералом Валерієм Залужним. Подякував за два роки захисту України. Обговорили, якого оновлення потребують Збройні Сили України. Обговорили також, хто може бути в оновленому керівництві Збройних Сил України", – сказав президент.

Також глава держави додав, що він запропонував Валерію Залужному й надалі бути в команді.

Водночас схожа заява була опублікована і в телеграм-каналі генерала.

"В перші найскладніші дні Великої Війни ми вистояли проти підлого та сильного ворога. Вистояли разом. Наша битва триває і щодня змінюється. Завдання 2022 року відрізняються від завдань 2024 року. Тому усі повинні змінитись та адаптуватись до нових реалій також. Щоб перемогти теж разом", – заявив Залужний.

Генерал відзначив, що в ході цієї зустрічі було прийнято рішення про необхідність зміни підходів та стратегії.

Звільнення Залужного

Водночас міністр оборони України після зустрічі Зеленського та Залужного повідомив про те, що генерала Валерія Залужного було звільнено з посади головнокомандувача Збройних сил України.

Рустем Умєров додав, що війна не залишається однаковою, тому вона потребує постійних змін.

Також міністр оборони подякував Валерію Залужному за досягнення та перемоги під час повномасштабної війни.

Що говорив президент раніше

Під час інтерв'ю італійському телеканалу Rai1 президент України Володимир Зеленський дав коментар з приводу можливих змін на посадах у вищому військово-політичному керівництві.

Зокрема, тоді глава держави зазначив, що країні насправді потрібне перезавантаження, при цьому не в одному секторі, а одразу в декількох.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що говорили в Сполучених Штатах з приводу можливого звільнення Залужного. Також ми повідомляли про відносини між Залужним та Зеленським.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.