Головна Новини Бюджет Скандали Персони Держава Хроніка

Звільнення Залужного: як у США відреагували на чутки

У Пентагоні беземоційно висловилися про так зване "звільнення" Залужного

Фото: Голос Америки, Facebook/Валерій Залужний. Колаж: Pro Владу

В США висловились про "звільнення" Залужного

Фото: Голос Америки, Facebook/Валерій Залужний. Колаж: Pro Владу

Нещодавно в українських засобах масової інформації з’явилися чутки про звільнення Головнокомандувача Збройних Сил України Валерія Залужного. Пізніше, цю інформацію простували, а американський уряд назвав її "внутрішніми справами".

Так висловився про ситуацію речник Пентагону Пет Райдер під час брифінгу.

У відповідь на питання про заміну генерала Залужного на посаді головнокомандувача речник Міноборони Сполучених Штатів Америки заявив, що він не відстежує жодних кадрових змін у Збройних силах України.

"Очевидно, що Україна має обговорювати свої внутрішні справи", – сказав Райдер.

Що відомо про "звільнення" Залужного

Раніше ми писали, що у Мережі з'явилася інформація про те, що Валерій Залужний, головнокомандувач Збройних сил України, може бути звільнений. Ця інформація викликала хвилю обурення серед українців, які вважають Залужного одним з головних героїв російсько-української війни.

За даними ЗМІ, домовленість про звільнення Залужного нібито була досягнута під час зустрічі з президентом Володимиром Зеленським. Однак жодних офіційних підтверджень цьому не було.

У Міноборони України відповіли на чутки про відставку Залужного, запевнивши, що вони не відповідають дійсності. Прессекретар президента Сергій Никифоров також заявив, що Зеленський не звільняв Залужного.

Стосунки Зеленського із Залужним

Також ми зазначали, що у засобах масової інформації раніше ширилася інформація про розбіжності у вищому військово-політичному керівництві України. Ця інформація викликала занепокоєння серед українців, які вважають, що такі розбіжності можуть негативно вплинути на хід російсько-української війни.

Президент України Володимир Зеленський прокоментував ситуацію, запевнивши, що у нього робочі стосунки з головнокомандувачем Збройних сил України Валерієм Залужним.

"Розвивати тему конфлікту і комусь допомагати в цьому не буду. Потрібні міцні кроки та результати від Головнокомандувача ЗСУ. Я планую і надалі працювати з Залужним, чекаю рішення про мобілізацію, чекаю результатів на поле бою, чекаю на рішення допомоги бійцям на фронті. Є стратегія — чекаю на результати та деталі", – сказав Зеленський.

Крім того, у Зеленського запитали, чи планує він звільняти Залужного. На це президент відповів, що "зараз він планує працювати та очікує на конкретні зміни на полі бою".

Раніше Безугла заговорила про відставку Залужного та назвала претендентів на посаду головкома. Крім того, писали про те, що полковник ЗСУ зробив важливу заяву щодо посилення мобілізаційних процесів.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.