Головна Новини Бюджет Скандали Персони Держава Хроніка

Закликала до захоплення всієї України: СБУ оголосила про підозру зрадниці Таїсії Повалій

Українофобка та прихильниця Путіна Таїсія Повалій отримала підозру від СБУ за трьома статтями

Фото: Facebook/Таїсія Повалій. Колаж: Pro Владу

СБУ оголосила підозру Таїсії Повалій

Фото: Facebook/Таїсія Повалій. Колаж: Pro Владу

Таїсія Повалій у 2022 році була додана до санкційного списку України. Тепер Служба Безпеки України оголосила їй підозру та планує притягнути до відповідальності

Про це зазначено на сайті СБУ.

Згідно з повідомленням пресслужби, зірка перед початком повномасштабної війни виїхала до Росії та отримала громадянство країни-агресора. Вона неодноразово вихваляла Путіна та закликала до захоплення всієї території України.

Крім того, вона систематично дискредитувала українських захисників, які брали участь у боях за Київ. Вереснем 2023 року вона вирушила в гастрольне турне до окупованого російськими військами Луганська. Експертиза, ініційована СБУ, підтвердила факти її підривної діяльності на користь країни-окупанта.

СБУ повідомила Повалій про підозру за трьома статтями Кримінального кодексу України, зокрема:

  • колабораційна діяльність (ч. 6 ст. 111-1).
  • публічні заклики до агресивної війни (ст. 436).
  • виправдовування, визнання правомірною збройної агресії Росії проти України (ч. 1 ст. 436-2).

Наразі тривають заходи для притягнення Повалій до відповідальності за вчинені злочини, оскільки вона знаходиться на території Росії.

Як в Україні покарали колаборантів та зрадників

Раніше ми писали, що в Україні розслідували 343 справи за підозрою у державній зраді в економічному контексті. Було заблоковано 2 494 рахунки колаборантів та інших осіб. Правоохоронці направили 1 765 матеріалів щодо економічних злочинів та 1 885 запитів іноземним фінансовим розвідкам для спільних розслідувань.

В рамках розгляду 2,131 млн повідомлень про фінансові операції заблоковано фінансові операції на суму 11,7 млрд гривень:

  • операції у гривні – на 7,461 млрд;
  • операції у євро – на 50,98 млн;
  • операції у доларах – на 50,5 млн
  • операції у рублях – на 7,18 млн;
  • операції у цінних паперах – на 427,35 млн гривень.

Також було арештовано корпоративні права на суму понад 12,3 млрд гривень, а правоохоронцям та розвідувальним органам передано інформацію про підозрілі фінансові операції на загальну суму понад 145,7 млрд гривень.

Паралельно з цим, Росія втратила членство у FATF, а її дії визнані неприйнятними для цієї організації. Також Росію виключили з Комітету експертів Ради Європи щодо взаємної оцінки заходів протидії відмиванню грошей та фінансуванню терористів.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, як українці відреагували на скандальну заяву Ірини Фаріон щодо бійців "Азову" та Третьої штурмової бригади. Також ми повідомляли, як українці висміяли наміри Олексія Арестовича балотуватися на виборах.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.