Головна Новини Бюджет Скандали Персони Держава Хроніка

Присвятили вірш та звернулися до СБУ – як відреагували впливові українці на гучні слова Фаріон

Екснардепка Ірина Фаріон неодноразово потрапляла в скандали, однак цього разу на неї вилився величезний шквал критики

Фото: УНІАН

Реакції на заяву Фаріон

Фото: УНІАН

Нещодавно Ірина Фаріон під час інтерв'ю з Яніною Соколовою заявила про те, що українські військовослужбовці, які розмовляють російською мовою, не можуть вважатися українцями. Більш того, вона образила бійців "Азову" та 3-ї штурмової бригади, назвавши їх "кацапами". Така різка заява мовознавиці викликала бурхливу реакцію в українців.

Ми зібрали для вас найкращі реакції публічних українців на заяву Ірини Фаріон.

Реакція омбудсмена

Після того, як Ірина Фаріон зробила заяву щодо українських військових, в телеграм-каналі Дмитра Лубінця з'явився пост, в якому він розповів про те, що в Мережі транслюються негативні висловлювання та звинувачення щодо бійців Збройних сил України.

"Особисто звернувся до відповідних органів державної влади — Національної поліції України, СБУ, Нацради з питань телебачення і радіомовлення щодо перевірки зазначеної інформації та вжиття відповідних заходів реагування", – написав Лубінець.

Також він додав, що в армії служить велика кількість людей різних груп суспільства.

Екскомандир "Азову" відповів Фаріон

Не змогли промовчати з цього приводу і самі військовослужбовці. Зокрема, висловився колишній командир "Азову", майор ЗСУ та заступник командира 3-ї штурмової бригади Максим Жорін.

"Ніхто тобі не давав права відкривати рота у бік бійців "Азову", Третьої штурмової чи будь-якого другого підрозділу української армії. Тому просто йди ти нах*й! P.S. Правоохоронним органам уже давно час звернути увагу на діяльність цієї к*нченої п**ди, яка розколює українське суспільство за ФСБшними методичками", – написав боєць.

Також Жорін додав, що свій телеграм-канал він веде українською мовою, однак спеціально для Фаріон він виклав пост російською.

Захисниця Азовсталі відреагувала на заяву

Окрім Жоріна, також свою заяву з цього приводу зробила ще одна українська військова, захисниця Азовсталі з позивним "Пташка".

"Мій свідомий вибір – розмовляти українською мовою незалежно від обставин. Але заяви подібних пані фУріон викликають не бажання просувати українську, а лише сказати і це моя позиція: пані фУріон, забрудніть руки священною українською землею, смердючим порохом та лайном, в якому доводиться вже десятий рік воювати кожному з нас. Проведіть тут хоча б добу, перш ніж називати себе патріоткою...", – заявила захисниця Азовсталі.

Також вона сказала, що вважає Ірину Фаріон проєктом Кремля.

Реакція Чернєва

Заяву з цього приводу зробив ще один український політик, член постійної делегації України в ПА НАТО Єгор Чернєв.

"Ірина Фаріон публічно заявила, що не вважає українцями тих наших воїнів, які спілкуються на фронті російською мовою. Цим блюзнірством, як на мене, вона поставила знак рівності між окупантами та тими, хто жертвує своїм життям, боронячи Україну.На моє переконання ця особа вже тривалий час цілеспрямовано та системно працює на розкол суспільства та розпалювання ворожнечі між українцями", – сказав народний депутат України.

Також він додав, що особливого контексту цій ситуації дає радянське минуле Ірини Фаріон. Крім того, Чернєв відзначив, що під час війни такі дії є дуже небезпечними.

Вірш Усика

Раніше ми також писали про те, що на таку гучну заяву Фаріон відреагував і чемпіон світу з боксу – Олександр Усик. Він присвятив мовознавиці цілий вірш.

"Фарион свой рот открыла

И полезла изо рта,

Мусор видит эта дива

Поливает не щадя,

Если б я была у власти

Всех бы научила я

Как вести себя, как думать

Как вам жить, сказала б я

Дорогая вы Ирина,

Сколько погубили душ,

Сколько написали писем

Вы в контору красных груш

В молодости вы активно представляли КПСС (тут не в склад, вибачаюсь).

А сейчас кричите громко,

Что враги все, это стресс

Вы агент Кремля, уж точно

Тут и к бабке не ходи

Я желаю вам досрочно

Счастья, радости, любви", – йдеться у вірші Усика.

Також в кінці він додав: "Повага, неймовірна повага всім українським воїнам. Слава Україні!".

Нагадаємо, раніше ми писали, як українців висміяли наміри Арестовича. Також ми повідомляли, як проводить час донька скандального нардепа Добкіна.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.