Головна Новини Бюджет Скандали Персони Держава Хроніка

Росія завдала ракетного удару по кортежу Зеленського в Одесі — що відомо

Журналісти зазначають, що російська ракета прилетіла за 150 метрів від місця, де перебував прем'єр Греції

Фото: ОП, Міноборони. Колаж: Pro Владу

Кортеж Зеленського потрапив під ракетний обстріл в Одесі

Фото: ОП, Міноборони. Колаж: Pro Владу

Росія завдала ракетного удару по кортежу президента України Володимира Зеленського в Одесі. Подія трапилась напередодні зустрічі лідера з прем'єром Греції Міцотакісом.

Про це повідомляють грецькі ЗМІ.

За даними журналістів, російська ракета прилетіла за 150 метрів від грецької делегації, де перебував прем'єр-міністр Греції.

Відомо, що з грецькою делегацією все добре. З українським президентом також, на щастя, все гаразд.

Візит Міцотакіса в Одесу не був анонсований із тих самих міркувань безпеки.

Що каже сам Зеленський

Згодом Володимир Зеленський сам прокоментував ракетний удар по Одесі під час його зустрічі з прем'єром Греції.

За словами президента, внаслідок "прильоту" є загиблі та постраждалі.

"Ми бачили сьогодні цей удар. Ви бачите, з ким ми маємо справу, їм все одно, куди бити. Я знаю, що сьогодні були жертви, всіх деталей не знаю ще, але знаю, що є загиблі, є поранені", — сказав Зеленський.

Президент України також наголосив, що такі удари говорять про необхідність посилити захист. Насамперед це стосується протиповітряної оборони. Він розповів, що Україна "посилюється потроху, але повільніше, ніж хотілося б".

Своєю чергою прем'єр Греції розповів, що Росія завдала ракетного удару, коли він із Зеленським перебував у порту Одеси.

"Наприкінці візиту (до порту – ред.) ми почули сигнал повітряної тривоги та потужні вибухи поряд з нами. Це досвід, що вражає, ми розуміємо, що ця війна стосується всіх і не милує нікого", – наголосив Міцотакіс.

Скільки далекобійних ракет у Росії

Раніше ми розповідали проте, що у ворожої армії станом на початок 2024 року на озброєнні є близько 900 високоточних далекобійних ракет, зазначив речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат.

"На тому ж рівні залишалась позначка. Тому що ворог протягом трьох комбінованих атак застосував велику кількість ракет. Нагадаю, що 29 грудня – 158 засобів повітряного нападу, й дрони, й ракети. Близько 100 застосував 2 січня", – відзначив Ігнат.

Українські військові також наголошують на тому, аби не залишитися зовсім без озброєння, Росія застосовує приблизно таку кількість крилатих ракет для масованих ударів по території нашої країни, яку може виготовити впродовж місяця.

Крім того, "Калібри" зараз застосовуються армією країни-агресорки вкрай рідко. Ігнат каже, що поки що точно невідомо, з чим пов'язана така динаміка.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що вплине на війну в Україні. Також ми повідомляли, скільки літаків А-50 залишилося у Росії.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.