Головна Новини Бюджет Скандали Персони Держава Хроніка

Росіяни заявили про смерть Навального у виправній колонії – що відомо

Російські ЗМІ повідомляють, що попередньо, в опозиціонера відірвався тромб, обставини смерті встановлюються

Фото: facebook com navalny. Колаж: Pro Владу

У Росії помер Навальний, лікарі кажуть, що відірвався тромб

Фото: facebook com navalny. Колаж: Pro Владу

У російські виправній колонії помер Олексій Навальний. Наразі причина та обставини смерті опозиціонера встановлюється. Йому було 47 років.

Про це повідомляє пресслужба управління Федеральної служби виконання покарань Росії по Ямало-Ненецькому автономному округу (ФСВП).

У відомстві кажуть, що начебто під час прогулянки російському опозиціонеру стало зле. Після цього він практично відразу знепритомнів.

"Негайно прибули медичні працівники установи, була викликана бригада швидкої медичної допомоги. Проведено всі необхідні реанімаційні заходи, які позитивних результатів не дали. Лікарі швидкої медичної допомоги констатували смерть засудженого", – йдеться в повідомленні.

За даними видання "База", Навальному стало зле близько години дня п'ятниці, 16 лютого. Йому викликали швидку допомогу. Медики намагалися "відкачати" Олексія, але о 14.17 він помер.

Згодом прессекретар Путіна Дмитро Пєсков зазначив, що російському диктатору вже повідомили про смерть Олексія Навального.

Що кажуть у команді Навального

Водночас, команда Навального не має підтверджень про смерть політика

За словами прессекретарки Олексія Навального, Кіри Ярмиш, наразі немає підтверджень смерті політика, а його адвокат вилітає в селище Харп, де російський опозиціонер відбував покарання.

Смерть Пригожина

Раніше ми писали про те, що 23 серпня 2023 року у Тверській області впав приватний літак, який належав ватажку ПВК "Вагнера" Євгену Пригожину. На борту 10 людей і всі вони загинули.

В Американському інституті вивчення війни наголошували, що "майже напевно" вбивство власника ПВК "Вагнер" було виконане за наказом Володимира Путіна. Адже так він хотів помститися за спробу заколоту.

Американські аналітики зазначали, що в той час, як упав літак Пригожина, президент Володимир Путін відвідав публічний телевізійний концерт на честь 80-ї річниці Курської битви.

Також 23 серпня минуло рівно два місяці від початку заколоту Пригожина, під час якого "вагнерівці" збили кілька російських вертольотів і вбили щонайменше 13 військовослужбовців.

Аналітики також впевнені, що Путін зазнав значного приниження за те, що не зміг зупинити марш "вагнерівців" на Москву. Він був змушений покладатися на самопроголошеного президента Білорусі Олександра Лукашенко. Саме тому імовірно, що Путін просто чекав відповідних умов, аби нарешті помститися Євгену Пригожину.

Раніше ми розповідали, що Raiffeisen Bank International внесли до переліку спонсорів війни в Україні. Також ми писали, які міжнародні банки продовжують працювати в Росії.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.