Головна Новини Бюджет Скандали Персони Держава Хроніка

Олена Зеленська відмовилася від запрошення на виступ Байдена – в чому причина

Олена Зеленська відмовилася від запрошення на виступ Джо Байдена, бо її хотіли посадити поруч із вдовою Навального

Фото: ОП. Колаж: Pro Війну

Олена Зеленська відмовилась від запрошення на виступ Джо Байдена

Фото: ОП. Колаж: Pro Війну

Україна отримувала значну військову допомогу від США. Однак, цього разу Олена Зеленська відмовилась від запрошення на виступ очільника штатів Джо Байдена.

Про це пише The Washington Post.

ЗМІ виділило декілька варіантів причини відмови першої леді України:

  • Олена Зеленська мала сидіти поруч з Юлією Навальною;
  • небажання псувати стосунки з республіканцями.

В США під час промови Джо Байдена хотіли посадити поруч Олену Зеленську та Юлію Навальну, як "образ жінок, кожна з яких є символом опору російському президенту Путіну". Це мало стати потужним фоном для промови Байдена.

До слова, потенційна присутність вдови Навального могла б викликати дискомфорт в української сторони, зокрема через висловлювання російського опозиціонера Олексія Навального щодо окупованого у 2014 році українського півострова Крим російськими загарбниками. Він заявив, що "Крим не бутерброд з ковбасою, щоб його туди-сюди повертати".

Крім того, видання припускає, що відсутність Зеленської є небажання української влади псувати стосунки з республіканцями, які сьогодні блокують продовження допомоги Україні. Присутність першої леді могла б виглядати як "надто тісний звʼязок із Байденом".

Варто зазначити, що Представниця Зеленської Тетяна Гайдученко у коментарі LIGA.net заявила, що Зеленська відмовилась від поїздки через щільний графік.

Водночас Юлія Навальна також відмовилась від запрошення. Причиною стали "втома та стрес" через смерть її чоловіка.

Що відомо про смерть Олексія Навального

Раніше ми писали, що 16 лютого 2024 року російський опозиціонер Олексій Навальний помер у виправній колонії в Ямало-Ненецькому округу.

Російські засоби масової інформації повідомили, що Навальному стало погано після прогулянки. Після цього, до колонії прибули медики, однак, врятувати Навального не вдалося.

Водночас у команді Навального не відразу підтвердили смерть опозиціонера. Згодом вдова Навального Юлія заявила, "якщо це правда, я хочу, щоб Путін, усе його оточення, путінський уряд знали, що вони понесуть покарання". Крім того, вона зазначила, що продовжить справу свого чоловіка.

Нагадаємо, раніше ми писали, все, що відомо про російського опозиціонера Олексія Навального.Також ми зазначали про смерть Пригожина.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.