Головна Новини Бюджет Скандали Персони Держава Хроніка

Сенат США припинив дебати щодо допомоги Україні: Ілон Маск зробив скандальну заяву

Сенат США проголосував за припинення дебатів щодо законопроєкту про допомогу Україні, однак рішення уряду не сподобалось американському винахіднику Ілону Маску

Фото: X/Ілон Маск, ForumDaily. Колаж: Pro Владу

Сенат США проголосував за припинення дебатів щодо допомоги Україні

Фото: X/Ілон Маск, ForumDaily. Колаж: Pro Владу

Уряд США припинив обговорення щодо тексту законопроєкту HR 815, до якого входить фінансова підтримка Україні, Ізраїлю та Тайваню. "За" виступили 66 сенаторів, "проти" – 33.

Про це повідомила поні посол України в США Оксана Макарова на своїй сторінці у соціальній мережі.

Тепер очікується голосування за остаточне ухвалення законопроєкту 14 або 15 лютого.

Водночас більшість республіканців у Палаті представників очікують, що спікер Майк Джонсон, союзник Трампа, спробує пов'язати безпеку кордону із фінансовим пакетом знову.

Варто зауважити, що бізнесмен Ілон Маск виявив своє незадоволення щодо рішення та закликав суспільство тиснути на сенаторів, щоб ті зірвали нову допомогу Україні.

З його слів, грошова допомога у вигляді 95 мільярдів доларів не допоможе Україні перемогти у війні проти Росії. Нова зброя та техніка продовжать хід війни, що негативно вплине на розвиток України. Крім того, Маск заявив, що Путіна неможливо перемогти, адже за програш у війні йому погрожують розправою.

"Тим, хто хоче зміни режиму в Росії, слід подумати про те, хто та людина, яка може повалити Путіна, і чи може ця людина бути пацифістом? Напевно ні", – сказав він, додавши, що наступник російський диктатор може бути "навіть жорсткішим".

Мільярдер запевнив, що його ціллю є припинення вогню "з обидвох боків" війни, тому він сумнівається, що ідея повалення Путіна спрацює.

Маск запропонував черговий "план миру" в Україні

Раніше ми повідомляли, що американський винахідник Ілон Маск висловив заклик до Сполучених Штатів адаптувати свої відносини з Росією та сприяти зупинці вогню в Україні. Винахідник вважає, що конфлікти в Україні та на Близькому Сході можуть привести до Третьої світової війни.

Бізнесмен охарактеризував війну РФ проти України як "безвихідну ситуацію". Він вважає, що можна швидко завершити конфлікт, зауваживши, що "частина територій, що знаходяться під окупацією Росії – Схід України та Крим, насправді бажає повернутися до російського владарювання".

Крім того, Маск висловив думку, що через зовнішню політику США, Росія підтримує Іран та Китай. Він висловив думку, що цей союз може стати потужнішим, ніж Сполучені Штати, у глобальному конфлікті.

Раніше ми писали про те, що польський президент розповів, що є "єдиною надією на перемогу" для України. Також ми повідомляли, що в МЗС України висловилися про ситуацію на фронті.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.