Головна Новини Бюджет Скандали Персони Держава Хроніка

Дуда назвав єдину надію на перемогу України у війні з Росією – про що йдеться

Президент Польщі розповів, що може стати вирішальним фактором у війні проти агресора

Фото: Генштаб ЗСУ/Facebook, Andrzej Duda/Facebook. Колаж: Pro Владу

Дуда висловився про війну

Фото: Генштаб ЗСУ/Facebook, Andrzej Duda/Facebook. Колаж: Pro Владу

За час повномасштабної війни Україна отримала чимало допомоги від західних партнерів. Зокрема, важливу роль в цьому плані відіграють Сполучені Штати, які є "єдиною надією України".

Про це заявив президент Польщі Анджей Дуда під час інтерв'ю телеканалу Fox News.

Заява Дуди

Польский лідер вважає, що найбільш вагому роль стосовно підтримки для України відіграють саме Сполучені Штати, які надають найбільше військової допомоги державі.

Тому, саме ця країна може вважатися "єдиною надією України на перемогу".

"Україна справді потребує цієї підтримки (від США), адже вони надають найбільшу допомогу Києву. Ця допомога – це також єдина надія для України перемогти у війні. Тому що без цієї допомоги, я боюся, Росію не здолати", – заявив Анджей Дуда під час інтерв'ю.

Крім того, лідер Польщі сказав, що якщо Росію не зупинити зараз, тоді вже невдовзі ця країна може здійснити черговий напад на іншу державу. Це, насамперед може призвести до більш масштабної війни на теренах Європи.

Заява МЗС щодо ситуації на фронті

Раніше ми писали про те, що міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба під час інтерв'ю німецькому виданню Bild розповів, якою є зараз ситуація на російсько-українському фронті.

Зокрема, Кулеба сказав, що наразі обстановка є складною, а можливо складнішою, ніж це було на початку повномасштабної війни у лютому 2024-го року. Такі труднощі викликані недостатньою кількістю озброєння, зокрема і систем протиповітряної оборони (про це свідчить ракетний удар по українських містах 23 січня).

"Хоча Україна значно збільшила своє виробництво і продовжуватиме це робити, ми, як і раніше, бачимо, що західна оборонна промисловість не здатна виробляти достатню кількість продукції", – розповів Дмитро Кулеба.

Додамо, що наразі протистояння з агресором тривають:

  • на території Донеччини;
  • Луганщини;
  • Харківщини;
  • Запорізької області;
  • Херсонщини.

У підсумку міністр закордонних справ України сказав, що оборонні потреби Збройних сил України зовсім не відповідають оборонним потребам західних країн.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що ускладнює наступ України на фронті. Також ми повідомляли, що може серйозно вплинути на хід російсько-української війни.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.