Головна Новини Бюджет Скандали Персони Держава Хроніка

Шмигаль анонсував скорочення: скільки в Україні "зайвих" міністерств

Уряд вже почав роботу в напрямку скорочення, особливо враховуючи, що цього року зменшилася кількість державних вакансій

Фото: скриншот/YouTube, MFA of Ukraine/Facebook, Мінфін/Facebook. Колаж: Pro Владу

Денис Шмигаль анонсував зменшення кількості міністерств

Фото: скриншот/YouTube, MFA of Ukraine/Facebook, Мінфін/Facebook. Колаж: Pro Владу

В Україні хочуть запровадити сучасну систему управління, яка базуватиметься на наявності лише якісних і висококваліфікованих працівників у державних органах. Для цього будуть скорочувати кількість пропозицій на ринку праці, а також позбудуться деяких міністерств.

Про це розповів прем’єр-міністр Денис Шмигаль на пресконференції.

За його словами, необхідно реформувати управління людськими ресурсами у державних органах, аби задіяти у системі тільки професіоналів своєї справи. Тож у планах – створити "потужний центр уряду", який охопить чимало адміністративних функцій, як от бухгалтерсько-фінансові, юридичні, кадрові тощо.

"Хочемо скоротити кількість міністерств на третину, скоротити кількість державних службовців. Ми вже почали це робити. І в цьому році скорочено 20 тисяч державних вакансій", – зауважив Шмигаль.

Він переконаний, що Україні достатньо мати 15-16 міністрів, цього вистачить для забезпечення безперебійного функціонування держави. Плюс у роботі допоможе так звана "Дія для держслужбовців", яку планують скоро запустити. Це сервіс, який цифровізує діяльність у державних органах і мінімізує бюрократію.

На думку прем’єр-міністра, ситуацію ускладнює засилля працівників на всіх рівнях, через що важко скоординувати якісну та швидку роботу. Тож скорочення персоналу піде на користь, причому не лише з точки зору управління, але й для бюджетних видатків.

Бізнесмен може стати мером Києва

Раніше ми розповідали, що відомий український блогер, меценат і бізнесмен Гарік Корогодський хоче замінити Віталія Кличка на посаді мера Києва. Він особисто зазначив в інтерв’ю на YouTube-каналі "Менора", що планує здійснювати "великі справи" завдяки політичній владі. Наприклад, серед його обіцянок такі:

  • покращити життя мешканців столиці;
  • покращити екологію;
  • збільшити тривалість життя.

Зазначимо, Гарік Корогодський веде діяльність у багатьох сферах, зокрема, він є генеральним директором компанії "Віта Верітас" і водночас популярним блогером. Плюс володіє ТРЦ Dream Town і фітнес-центром "Акваріум" (на правах співвласництва). До всього, займається благодійництвом.

Чимало українців знають Когородського як досить епатажну та зухвалу персону. Він привертає увагу яскравим стилем одягу та непересічними окулярами, колекції яких можуть позаздрити відомі дизайнери. Більше того, в центрі Києва працює магазин таких аксесуарів під назвою Gara.

Раніше сайт писав, що Рада відправила у відставку міністерку у справах ветеранів Юлію Лапутіну. Також ми повідомляли, що стежити будуть за усіма та розповідали, що в Раді запропонували ввести режим відеонагляду.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.