Головна Новини Бюджет Скандали Персони Держава Хроніка

Росія оголосила про вихід з Парламентської асамблеї ОБСЄ: що відомо

Держдума Росії та Рада Федерації планують синхронного ухвалити рішення про припинення членства Росії в Парламентській асамблеї ОБСЄ

Фото: Pexels. Колаж: Pro Владу

Росія вийде з ПА ОБСЄ

Фото: Pexels. Колаж: Pro Владу

Росія вийде з Парламентської асамблеї ОБСЄ до 21 лютого. В Кремлі назвали ОБСЄ "абсолютно несамостійною політизованою організацією, що танцює під дудку Вашингтона".

Про це заявив глава Держдуми Росії В'ячеслав Володін, пише The Insider.

"Найгірше в цій ситуації, що ми ще гроші платимо, причому одні з найбільших платників, тому треба виходити, припиняти перераховувати кошти", – наголосив політик.

Кулеба оголосив бойкот засіданню ОБСЄ

До цього ми писали, що міністр закордонних справ України відмовився від участі у міністерському засіданні ОБСЄ через присутність глави ворожого МЗС, Сергія Лаврова, на цьому заході. Про це повідомив речник Міністерства закордонних справ України, Олег Ніколенко.

"Делегація України не візьме участь у міністерському засіданні ОБСЄ на рівні міністра закордонних справ", – заявив він.

Зазначено, що йдеться про засідання Ради міністрів закордонних справ ОБСЄ, яке заплановане на період з 30 листопада по 1 грудня у місті Скоп’є (Північна Македонія).

Росія планує масштабні атаки по Україні

Раніше ми писали, що Росія прагне розробити новий підхід до використання ударних дронів-камікадзе в ході конфлікту, спрямовуючи зусилля на розвідку готовності та ефективності української протиповітряної оборони.

Останнім часом, рух "шахедів" відзначається меншими групами, при цьому останні атаки складались із 2-8 дронів, а в однієї ночі їх було до 14. Проте тактика їх розгалужена або, навпаки, рясно зосереджена, утруднюючи виявлення та реагування.

Речниця Сил оборони півдня Наталія Гуменюк підкреслила, що російські військові активно вивчають готовність та точність систем української протиповітряної оборони, а також їх розташування, для подальшого планування сильних ударів.

Окрім того, речниця зазначила, що під час атаки в ніч проти 25 січня російські сили використовували "тактичні хитрощі", включаючи низький прохід дронів над водою для ускладнення їх виявлення засобами протиповітряної оборони. Також росіяни направляли атаки зі сторони житлових кварталів, використовуючи тактику маневрування серед промислових районів.

Зеленський розповів, скільки території окупувала Росія

Також ми зазначали, що президент України Володимир Зеленський висловив свою думку про ситуацію в Україні та відзначив тему тимчасово окупованих територій.

"За два роки війни ми зуміли захистити нашу державу. Близько 26% української території все ще окуповані, але російська армія не може суттєво просунутися. Ми їх зупинили", – повідомив Зеленський.

Президент також відзначив, що війна суттєво змінила життя українців, але він закликав лідерів країн цивілізованого світу об'єднатися для надання допомоги Україні у протистоянні агресору.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, скільки ракет є на озброєнні в російських окупантів. Також ми повідомляли, що росіяни планують наростити кількість власних ракет.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.