Головна Новини Бюджет Скандали Персони Держава Хроніка

Кулеба оголосив бойкот засіданню ОБСЄ — в чому причина скандалу

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба не братиме участі у засіданні через присутність на ньому Сергія Лаврова

Фото: МЗС, ДСНС. Колаж: Pro Владу

Кулеба бойкотуватиме засідання ОБСЄ

Фото: МЗС, ДСНС. Колаж: Pro Владу

Міністр закордонних справ України не поїде на міністерське засідання ОБСЄ. Відомство оголосило такий бойкот через присутність зібранні голови ворожого МЗС Сергія Лаврова.

Про це розповів речник МЗС Олег Ніколенко.

"Делегація України не братиме участі в міністерському засіданні ОБСЄ на рівні міністра закордонних справ", – заявив він.

Мова йде про засідання Ради міністрів закордонних справ ОБСЄ. Воно відбудеться 30 листопада – 1 грудня у Скоп’є (Північна Македонія).

Болгарія відкриє небо для літака Лаврова

Тим часом у МЗС Болгарії зробили скандальну заяву про те, що тимчасово відкриють повітряний простір для літака очільника ворожого МЗС Сергія Лаврова. Таким чином, йому вдасться взяти участь у зустрічі ОБСЄ.

"Болгарія дала дозвіл на переліт Спеціального авіаційного підрозділу "Росія" через територію повітряного простору Республіки Болгарія для здійснення рейсу з транспортування делегації для участі в міжнародному форумі", – йдеться у заяві.

У відомстві кажуть, що дозвіл на проліт має тимчасовий характер. Він діятиме протягом 3 годин до 72 годин після призначеної дати та часу прольоту.

У МЗС Болгарії виправдовуються, що "дозвіл надано для участі у засіданні Ради міністрів ОБСЄ у Скоп'є міністру закордонних справ РФ Сергію Лаврову і підпадає під винятки із застосування до нього санкційного режиму ЄС".

Водночас дозвіл не поширюється на інших членів делегації Лаврова, а також на тих, хто потрапив під європейські санкції.

Скільки ракет накопичила Росія

Як ми писали вже раніше, за словами Юрія Ігната, зараз Росія атакує Україну за допомогою "шахедів". Однак, це може свідчити про те, що ворог вже накопичив багато ракет.

За словами речника Повітряних сил ЗСУ, наразі російська армія на своєму озброєнні має приблизно 900 ракет.

Крім того, у Генеральному штабі ЗСУ кажуть, що восени 2023 року росіяни використовують декілька десятків ракет на місяць для атак по території України. При цьому, це далеко від тих масштабів, які були раніше.

Нагадаємо, раніше ми розповідали про те, коли Росія збільшить кількість атак по території України. Також ми писали, якими є головні проблеми ворожої армії.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.