Головна Новини Бюджет Скандали Персони Держава Хроніка

Звільнення України: Зеленський розповів, скільки території окупувала Росія

Збройні сили України поступово звільняють окуповані Росією міста та села, однак ще значна частина українських територій все ще зайняті ворогом

Фото: Генштаб ЗСУ, Мілітарний. Колаж: Pro Владу

Скільки українських територій знаходяться під окупацією

Фото: Генштаб ЗСУ, Мілітарний. Колаж: Pro Владу

Володимир Зеленський поділився своїм баченням ситуації в країні. Крім цього, він торкнувся теми тимчасово окупованих територій.

Щодо нагальних воєнних питань президент України висловився у прямому ефірі італійського телеканалу Rai 1.

"За два роки війни ми зуміли захистити нашу державу. Близько 26% української території все ще окуповані, але російська армія не може суттєво просунутися. Ми їх зупинили", – повідомив Зеленський.

Він також зазначив, що війна кардинально змінила життя українців. Однак він звернув увагу на те, що лідери країн цивілізованого світу об’єднатися для допомоги Україні у боротьбі з агресором.

"Перші дні війни були жахливими, люди панікували. Хаос, несподіване вторгнення, нічні обстріли міст... Люди були шоковані. Зараз все інакше. Ми стали на захист своєї землі, своїх родин. У нас не було альтернативи", – наголосив президент.

В ГУР розповіли, яку область можуть атакувати окупанти

Раніше ми писали, що за час повномасштабної війни Росія неодноразово намагалася прорвати оборону українських військ, зосередивши основні зусилля на Сході країни.

Нещодавно видання The Telegraph повідомило, що Росія готує наступ на Харківському напрямку, який може розпочатися вже в середині січня. Представник ГУР Андрій Юсов підтвердив накопичення сил та засобів окупантів на Куп'янському напрямку (Харківська область).

ГУР не стверджує, що наступ розпочнеться саме 15 січня. Українські сили безпеки та оборони вживають усіх необхідних заходів для реагування на можливу атаку.

Росія проводить мобілізацію на тимчасово окупованих територіях України

Також ми зазначали, що з початку повномасштабного вторгнення Росія не припиняє скоювати злочини проти українського народу. До списку жахливих діянь додалася примусова мобілізація чоловіків на тимчасово окупованих територіях до лав окупаційного війська.

Вже декілька місяців окупанти проводять мобілізацію на ТОТ, залучаючи до війни як росіян, так і українців. Цей злочинний процес торкнувся жителів областей:

  • Запорізької;
  • Херсонської;
  • Донецької;
  • Луганської;
  • АР Крим.

Чоловікам, які отримують паспорти Росії, видають повістки. Окупанти змушують чоловіків з'явитися "на облік", а потім мобілізують їх. Цей процес поширюється з сіл на окуповані міста. Водночас окупанти розсилають СМС-повідомлення та публікують заклики в соцмережах, аби змусити чоловіків йти на війну. Тих, хто не з'являється до військкомату, "штрафують" на 30 тисяч рублів (приблизно 12 тисяч грн).

Нагадаємо, раніше ми розповіли про те, коли в Росії можуть оголосити проведення масштабної мобілізації. Також ми повідомляли, коли Захід може наважитися ліквідувати Путіна.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.