Головна Новини Бюджет Скандали Персони Держава Хроніка

Руки Путіна розв'язані: коли в Росії можуть оголосити тотальну мобілізацію

Секретар РНБО Олексій Данілов наголосив, що Росія переходить на воєнній рейки, готується до тривалої війни та хоче запровадити тотальну мобілізацію

Фото: ОП. Колаж: Pro Владу

Данілов каже, що в Росії можуть оголосити тотальну мобілізацію

Фото: ОП. Колаж: Pro Владу

Росія не відмовляється від прагнення знищити Україну вщент. Агресор готується до тривалої війни та має намір запровадити тотальну мобілізацію.

Про це повідомив секретар Ради національної безпеки та оборони України Олексій Данілов під час Halifax International Security Forum.

За його словами, для того, аби досягти своїх підступних цілей, Кремль може запровадити тотальну мобілізацію населення. Але зробити це хочуть тільки після виборів президента РФ, які заплановані на березень 2024 року.

На думку Данілова, Росія вже змогла адаптуватися до західноєвропейських санкцій, а також ворожа країна постійно "вливає" кошти у сферу оборони.

"Росія виявилась стійкішою до західних санкцій, ніж очікувалось. Економіка країни все більше переходить на військові рейки. Можлива тотальна мобілізація після президентських виборів 2024 року", - сказав Данілов.

Також секретар РНБОУ звернув увагу на те, що президентські вибори в РФ 17 березня наступного року стануть "знаковою датою" для Кремля.

"Після чергової інтронізації Путіна (російського диктатора Володимира Путіна – ред.) відбудеться цементування режиму, по суті руки будуть розв'язані", – заявив він.

Крім того, секретар РНБО додав, що Україна та світ мають всього лише 3-4 місяці для відповідної підготовки.

У Росії мобілізують мігрантів

Як ми розповідали вже раніше, за даними аналітиків Інституту вивчення війни, російська влада хоче мобілізувати до армії якомога більше мігрантів.

Зокрема, у ворожій країні навіть вигадали новий механізм, за допомогою якого мігранти, які порушили російське законодавство можуть отримати термін або ж підписати контракт з російською армією. Також відомо, що особи, які знаходяться на території Росії постануть перед вибором – залишитися без російського громадянства або ж відправитися на фронт.

Слід зазначити, що кремлівська влада також планує використовувати депортацію задля того, щоб збільшити кількість осіб, які будуть перебувати у закладах утримання. Туди, як відомо, доволі часто навідуються представники російських військкоматів, які можуть вручити повістку такій особі.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що за словами деяких експертів, боєздатність російської армії серйозно впала. Також, ми повідомляли, що Міністерство оборони Росії планує відправити на війну близько 60 тисяч так званих казаків.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.