Головна Новини Бюджет Скандали Персони Держава Хроніка

Необхідне перезавантаження: Зеленський відреагував на можливе звільнення Залужного

Президент України вперше від початку повномасштабної війни висловився про можливе звільнення головнокомандувача ЗСУ

Фото: Валерій Залужний/Facebook, УНІАН. Колаж: Pro Війну

Президент дав коментар щодо можливої відставки Залужного

Фото: Валерій Залужний/Facebook, УНІАН. Колаж: Pro Війну

В медіа активно поширюється інформація щодо можливого звільнення головнокомандувача Збройних сил України генерала Валерія Залужного. Водночас президент України також вважає, що державі потрібне перезавантаження.

Про це заявив Володимир Зеленський в інтерв'ю телеканалу Rai1.

Звільнення Залужного

Нещодавно в соцмережах почала поширюватися інформація про те, що Валерія Залужного буде звільнено з посади головнокомандувача ЗСУ. Згодом про це повідомляли деякі видання, однак офіційної інформації не було.

Під час інтерв'ю італійському телеканалу Rai1 Володимира Зеленського запитали про цю ситуацію, на що президент відповів, що планує "зміни деяких керівних осіб в країні".

"Безумовно, необхідне перезавантаження, новий початок. Коли ми говоримо про це, я маю на увазі заміну низки державних лідерів, а не лише в одному секторі, наприклад, військовому", – заявив він.

Крім того, президент додав, що насамперед потрібно залишати весь негатив вдома. Також, за словами Зеленського, думати потрібно про людей, які цілодобово знаходяться в окопах, працюють у три зміни на заводах, що виготовляють боєприпаси, та тікають за кордон через війну.

Реакція США

Раніше ми писали про те, що речник Міністерства оборони Сполучених Штатів Америки Пет Райдер під час брифінгу висловився з приводу чуток щодо звільнення Валерія Залужного.

На питання про можливу відставку генерала, Райдер заявив, що він не відстежує абсолютно ніяких кадрових змін у Збройних силах України.

Також він додав, що очевидним є те, що Україна обговорює кадрові зміни в лавах своєї армії.

Зазначимо, що з матеріалів, які були опубліковані деякими ЗМІ, стало відомо, що між Зеленським та Залужним нібито існує домовленість щодо звільнення.

Однак у Міністерстві оборони України, а також в офісі президента згодом заявили, що чутки щодо звільнення головнокомандувача Збройних сил України не є дійсними, тому Залужного ніхто не планує звільняти.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, якими є відносини між президентом України Володимиром Зеленським та головнокомандувачем ЗСУ Валерієм Залужним. Також ми повідомляли, що Безугла назвала можливих кандидатів на посаду головкома у разі звільнення Залужного.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.