Головна Новини Бюджет Скандали Персони Держава Хроніка

Україна близька до вступу в ЄС, але є серйозна перешкода – чого побоюються партнери

Розповідаємо про те, на якому етапі зараз перебуває Україна щодо набуття членства в Європейському союзі

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Владу

Урсула фон дер Ляйн розповіла про перспективи всупу України в ЄС

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Владу

Останнім часом Україна стає все ближче і ближче до членства у Євросоюзі. Зокрема, держава вже підписала чимало угод з ЄС, але зараз українські та міжнародні експерти вже серйозно роздумують над тим, коли України зможе отримати статус члена Європейського Союзу.

Про це йдеться у матеріалі Bloomberg.

Чого побоюються країни-члени ЄС

Зазначимо, що у джерелі йдеться про те, що голова Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн раніше вже говорила послам ЄС, що блоку необхідно активно розширюватись. З її слів стає відомо, що Україна, а також Молдова повинні отримати членство в Європейському союзу, задля того, щоб вони не потрапили під вплив інших країн (мається на увазі тих, хто не розділяє інтереси блоку).

Україна, Молдова, а також ще п'ять держав Західних Балкан повинні активно прискорити свої реформи, щоб відповідати стандартам Європейського Союзу.

Проте, доволі велика кількість країн-членів ЄС має побоювання щодо вступу України в блок. Вони вважають, що поглинання зруйнованої війною України призведе до надто тонкого розподілу обмежених ресурсів ЄС. Все через те, що європейська конкурентоспроможность вже відстає від США та Китаю. Крім того, там також переживають за корупційні та політичні ризики.

Однак, в ЄС все ж є чимало прихильників України, які вважають, що ризики перебільшені.

Перспективи вступу України в НАТО

Раніше ми писали про те, які на даний момент існують перспективи вступу України в Північноатлантичний Альянс.

За словами Генерального секретаря НАТО Йенса Столтенберга, очільники держав та урядів країн, що входять до Альянсу надали Україні пакет з трьох елементів, що наблизить нашу державу до вступу в НАТО. Зокрема, так присутні такі елементи:

  • Перший елемент — це нова багаторічна програма для України, мета якої — підтримати перехід від радянських доктрин і навчальних програм на стандарти НАТО та допомогти перебудувати сектор безпеки та оборони України;
  • Другий елемент — створення Ради Україна-НАТО, яка стане форумом для розгляду кризових ситуацій, проведення консультацій та ухвалення рішень;
  • Третій елемент — це, власне, формулювання стосовно шляху України до членства.

Зазначимо, що в першу чергу Україна повинна провести відповідні реформи в оборонному секторі, а також модернізувати свою армію до такої степені, щоб вона відповідала стандартам НАТО.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що кажуть за кордоном про вступ України в НАТО. Також ми повідомляли про те, які вимоги має виконати Україна для вступу в ЄС.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.