Головна Новини Бюджет Скандали Персони Держава Хроніка

Україна на крок ближче до Євросоюзу — Рада ухвалила майже всі вимоги блоку

Народний депутат від партії "Слуга Народу" розповів про те, що Верховна Рада України прийняла майже всі вимоги ЄС

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Владу

ВР ухвалила всі вимоги ЄС

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Владу

Український парламент, за словами голови фракції "Слуга Народу" Давида Арахамії, ухвалив більшість вимог Європейського союзу. Наступний крок за Кабінетом Міністрів.

Про це нардеп повідомив у своєму телеграм-каналі.

Україна стає ще ближчою до вступу в ЄС

Народний депутат Давид Арахамія розповів про те, що Верховна Рада ухвалила всі законопроєкти, які вимагав Європейський союз для початку переговорів. Зокрема, 21 вересня парламент завершив розгляд закону про національні меншини та переглянув в першому читанні закон про політично значущих осіб.

"Це специфічний документ і стосовно нього є багато дискусій, але я впевнений, що ми опрацюємо його і за декілька тижнів ухвалимо в другому читанні", — додав голова фракції "Слуга народу".

Таким чином, за словами народного депутата, Верховна Рада виконала фактично всі вимоги Європейського союзу. Тепер відповідні зміни повинен прийняти Кабінет Міністрів України. Також Арахамія додав, що парламент готовий надавати допомогу уряду там, де це необхідно.

Голова Єврокомісії відзначила успіхи України

Раніше ми писали про те, що голова Європейської комісії Урсула фон дер Ляйєн повідомила, що Україна робить швидкий прогрес у реформах на шляху до вступу в блок. Тому, за її словами, наша держава має всі шанси на те, щоб стати членом Євросоюзу швидше.

"Якщо вони збережуть цей темп, а я бачу, що вони абсолютно мотивовані — це буде вирішальний момент", — зазначила голова ЄК.

Водночас представниця блоку все ж відмовилася називати конкретні терміни, коли Україна зможе стати членом Євросоюзу, однак, вона вважає, що з огляду на прогрес, це точно відбудеться. Також вона додала, що зараз на ЄС чиниться серйозний тиск з метою прискорення вступу України до блоку. Проте в цьому питанні дуже важливу роль відіграє війна та заявки інших країн-кандидатів.

Урсула фон дер Ляйєн торкнулась і питання надання допомоги Україні.

"Ми дуже сильно підштовхуємо промисловість, військово-промислову базу. Ми приділяємо цьому багато уваги. Ми робимо все можливе і наполегливо працюємо, щоб досягти поставлених цілей", — сказала вона.

Також зазначимо, що ЄС обговорює і можливе введення чергового пакету санкцій проти Російської Федерації.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що країни-члени ЄС мають побоювання щодо вступу України. Також ми повідомляли про вимоги, які повинна виконати наша держава на шляху до членства в ЄС.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.