Головна Новини Бюджет Скандали Персони Держава Хроніка

Нардеп Максим Єфімов вирішив скласти мандат – у чому причина

Народний обранець був головою фракції "Відновлення України", яка зараз перебуває під загрозою розпаду

Фото: Facebook Максима Єфімова. Колаж: Pro Владу

Єфімов склав мандат депутата

Фото: Facebook Максима Єфімова. Колаж: Pro Владу

Народний обранець від групи "Відновлення України" Максим Єфімов вирішив скласти депутатський мандат. Він каже, що не має часу займатися питаннями у парламенті.

Про складання повноважень він сам розповів у соцмережі 1 грудня.

Депутат зазначив, що його команда вже від перших днів після повномасштабного вторгнення, допомагає населенню громади.

Саме через те, що в нього багато роботи в громаді, нардеп поскаржився, що не залишається часу на діяльність у Раді.

"Ці зусилля не залишають часу на щось інше. У тому числі й на депутатську діяльність. В умовах війни вона вимагає багато зусиль. Їх, скажу відверто, не вистачає, і вони не завжди результативні... Саме тому оголошую про складання повноважень депутата Верховної ради України", – написав Єфімов.

Як відомо, народний обранець, крім того, що мав мандат депутата, був головою фракції "Відновлення України". Зараз до неї входять 17 нардепів, це мінімальна кількість для існування групи.

Згідно з чиним законодавством, складання мандату Єфімовим може призвести до розпаду групи. Для того, щоб врятувати ситуацію, треба протягом двох тижнів приєднати нового учасника.

Хто такий Максим Єфімов

Максим Єфімов з 2007 року став депутатам від "Партії регіоноів" в Краматорській міській раді. Його знову переобрали в 2010 році.

У 2014 році вийшов з "Партії регіонів", потім знову став народним обранцем як безпартійний самовисуванець. Він також був членом фракції "Блоку Петра Порошенка". У 2015 році брав участь у виборах мера Краматорська, але безуспішно.

Скандальна заява Мар'яни Безуглої

Ми раніше писали про те, що нардепка Мар’яна Безугла закликала відправити у відставку головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного через те, що нібито "військове керівництво" не має плану війни на 2024 рік.

Це викликоло хвилю обурення серед українців, а також в "Слузі народу".

Зокрема, представник Володимира Зеленського в Раді Федір Веніславський наголосив, що поведінка Безуглої неприпустима, а перебування її у складі комітету Ради "може становити реальну загрозу національній безпеці".

Нагадаємо, раніше ми писали про те, як українці відреагували на скандальну заяву Ірини Фаріон щодо бійців "Азову" та Третьої штурмової бригади. Також ми повідомляли, як українці висміяли наміри Олексія Арестовича балотуватися на виборах.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.