Головна Новини Бюджет Скандали Персони Держава Хроніка

Знову проти України: скандальний прем'єр Угорщини зробив заяву щодо членства в ЄС

Діючий прем'єр-міністр Угорщини нерідко висловлюється проти України та не підтримує нашу державу у боротьби проти Росії

Фото: Pexels, Victor Orban/Facebook. Колаж: Pro Владу

Орбан висловився про Україну в ЄС

Фото: Pexels, Victor Orban/Facebook. Колаж: Pro Владу

З кожним кроком Україна стає все ближче до членства в Європейському Союзі. Однак, серед самих країн, що є членами цього блоку присутні також ті, хто не надто сильно бажає підтримувати вступ нашої держави в ЄС

Про це сам Орбан заявив в інтерв'ю місцевого радіо Kossuth.

Орбан проти вступу України до ЄС

Віктор Орбан під час свого інтерв'ю заявив, що він пропонує не виносити питання про вступ України до Євросоюзу на порядок денний саміту у грудні 2023-го року. Такі слова скандальний політик пояснює тим, що нібито вже "заздалегідь ясно, що згоди серед країн не буде".

"Угорщина не має права вето. Жодного вето немає, Угорщина буде блокувати рішення. Ми не проти цих рішень, ми просто не згодні з іншими країнами-членами. Якщо ми згодні, то позиція ЄС є, якщо ні, то її немає. Ми не повинні дозволяти собі відчувати нечисте сумління через те, що ми в чомусь не згодні", – сказав угорський прем'єр-міністра.

Крім того, Орбан додав, що ця позиція буцімто є не підготовленою, адже все ще треба обговорити, поцікавитися інтересами сторін, а вже після цього, на думку політика, слід робити пропозицію. Однак, зараз Віктор Орбан вважає, що сторони не повинні розпочинати переговори через те, що вони є не готові.

До того ж, він сказав, що існує ще багато питань, на які вони не знають відповіді. Зокрема:

  • яка кількість населення України;
  • якою є територія України, яку ЄС готовий прийняти (маючи на увазі, що значна частина перебуває в окупації);
  • скільки грошей треба витратити для відновлення України.

Зазначимо, раніше Віктор Орбан вже неодноразово робив схожі заяви.

Прем'єр-міністр Словаччини про війну

Раніше ми писали про те, що словацький прем'єр-міністр Роберт Фіцо зробив заяву про війну між Україною та Росією.

Зокрема, Роберт Фіцо зазначив, що його країна і надалі буде притримуватися своєї позиції щодо підтримки України. Тобто, уряд Фіцо не вважає за потрібне допомагати нашій державі у боротьбі з Росією.

Крім того, сам Фіцо виступає за те, щоб Київ та Москва розпочали переговорний процес. При цьому, словаки також готові надавати гуманітарну допомогу, однак, в жодному разі Фіцо не бажає, щоб Словаччина надавала військову допомогу нашій Україні.

Нагадаємо, раніше ми розповідали про те, скільки коштують яхти російського диктатора Володимира Путіна. Також ми повідомляли, що Зеленський розповів, де Кремль може розпочати нові війни.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.