Головна Новини Бюджет Скандали Персони Держава Хроніка

Новий гучний сандал: прем'єр Словаччини цинічно висловився про війну в Україні

За словами словацького прем'єра, його країна не надаватиме зброї України та він не бачить ефективності санкцїй проти Росії

Фото: Facebook Фіцо, Харківська ОВА. Колаж: Pro Війну

Фіцо запевнив, що на надаватиме зброю Україні

Фото: Facebook Фіцо, Харківська ОВА. Колаж: Pro Війну

Словаччина й надалі не підтримуватиме постачання Україні зброї для війни проти Росії. Країна виступає за початок переговорів між Києвом та Москвою.

Про це повідомив прем’єр-міністр Словаччини Роберт Фіцо під час візиту до Праги.

Прем’єр-міністр Чехії Петер Фіала під час спілкування зі своїм словацьким колегою наголосив, що підходи двох країн щодо війни в Україні дуже відрізняються. Також чиновник звернув увагу, що вкрай важливим є те, як Словаччина діятиме на рівні Євросоюзу.

"Для нас важливо, щоб словацький уряд і прем'єр-міністр підтримували спільну європейську політику на європейському рівні. Немає жодних сигналів, що це не так", – зазначив Фіала.

Яка позиція Словаччини

Водночас, прем’єр-міністр Словаччини Роберт Фіцо запевнив, що поспілкується з Денисом Шмигалем телефоном та обговорить надання гуманітарної допомоги, але в жодному випадку не надаватиме військової підтримки. Також політик зараз не бачить потреби їхати в Україну.

Словацький прем’єр сказав, що його уряд вважає "конфлікт" – повномасштабну війну РФ проти України – "замороженим", не бачить ефективності в політиці санкцій проти Росії та виступає за "припинення бойових дій в Україні" та початок переговорів.

Скандальний прем'єр Словаччини зазначив, що позиція його країни залишається незмінною.

"У нас немає суперечок з питань цінностей, ми дуже чітко сказали, що використання російської військової сили є порушенням міжнародного права", – повідомив Фіцо.

Словаччина відмовилась передавати Україні зброю

Раніше ми писали, що новий прем’єр-міністр Словаччини Роберт Фіцо зробив чергову скандальну заяву. Він наголосив, що не погодиться надавати Україні військову допомогу. Таким чином він підтвердив свої слова, які озвучував ще під час виборчої кампанії.

"Нехай краще 10 років ведуть переговори про мир, ніж 10 років вбивають одне одного без жодного результату", – сказав він.

Прем’єр додав також, що, на його думку, на цьому етапі війни у Росії "більші територіальні здобутки, ніж в України".

Також у виступі на комітеті він заявив, що не збирається підтримувати європейські санкції проти Росії без оцінки їхнього впливу на країни Євросоюзу.

Словаччина скасувала популярну послугу серед українців

Також ми зазначали, що від початку повномасштабної війни до словацької столиці Братислави прибуло багато біженців з України. Вони отримала там тимчасовий захист, але з 1 січня 2023 року втратили можливість безплатного проїзду у громадському транспорті міста.

Таким чином, квитки на проїзд в автобусах, трамваях, електричках і тролейбусах для наших громадян вже стали платними платними.

Раніше ми писали про те, що українське небо під надійним захистом і розповідав, скільки коштує та що відомо про ЗРК IRIS-T SLS. Також ми повідомляли, скільки коштує потужна система ППО SAMP/T.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.