Головна Новини Бюджет Скандали Персони Держава Хроніка

Допоможуть швидше здолати Росію: які три перемоги вкрай необхідні Україні

За словами президента Володимира Зеленського, є низка важливих питань, у яких варто якомога швидше досягти позитивних рішень

Фото: ОП. Колаж: Pro Владу

Україні зараз потрібні три перемоги - Зеленський

Фото: ОП. Колаж: Pro Владу

Станом на зараз Україні варто досягти трьох основних перемог. Успіхи стимулюватимуть для подальшої боротьби з Росією.

Про це повідомив президент України Володимир Зеленський на спільній пресконференції з президентом Латвії Едгарсом Рінкевичсом.

Які три перемоги зараз потрібні Україні

Першою перемогою, за словами українського лідера, має стати схвалення Конгресом США важливого рішення про надання нашій країні допомоги.

"Перша – з Конгресом це виклик це не просто, не все від нас залежить. Але Україна повинна робити все що від неї залежить, щоб допомога була", – каже президент.

Крім того, друга перемога, яка зараз вкрай необхідна – підтримка Євросоюзу. У першу чергу йдеться про те, аби Україна скоро отримала додатковий пакет допомоги в розмірі 50 мільярдів євро.

"Не всі в ЄС сьогодні готові підтримати цей пакет. Наш обов'язок зробити все, щоб вони підтримали цей пакет", – зауважив Зеленський.

І, нарешті, третя перемога, яка вкрай потрібна Україні – відкриття діалогу щодо майбутнього членства України в ЄС".

"Це мотиваційний крок для нас, для тих хто працює, хто навчається, і для тих хто повинен щоденно мотивуватись різними кроками, хто віддає своє життя на полі бою. Я вважаю, що сьогодні ці три речі важливі та найближчим часом ми повинні досягти результату", – підкреслив він.

Чому Росія не атакує далекобійними ракетами

Як ми писали раніше, нещодавно Росія припинила бити по Україні ракетами X-101. На думку речника Повітряних сил України Юрія Ігната, така тактика Росії може бути пов'язані зі спробою країни-агресора поповнити свої запаси та збільшити арсенал озброєння.

Військовий вважає, що російським військовим для атак на критичну інфраструктуру потрібна далекобійна високоточна зброя, така як ракета Х-101. Ця ракета, за їхніми словами, має потужну дію на відстань до 5 500 км, що дозволяє досягти будь-якої точки Європи.

Водночас, Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний вважає, що зараз війна переходить на новий етап – "позиційне протистояння", статистичний та виснажливий бій. Це піде на руку Росії, тому що дозволить ворогові поновити свій військовий потенціал, але загрожуватиме українським військовим.

Раніше ми повідомляли, що українські військові досягли певних успіхів на лівому березі Херсонської області. Також ми писали, чому союзникам вигідно надати Україні більше ППО напередодні зими.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.