Головна Новини Бюджет Скандали Персони Держава Хроніка

Власність російського диктатора: скільки коштує найдорожча яхта Путіна та де її ремонтують

Судно президента країни-агресора Володимира Путіна ремонтує турецька компанія, що співпрацює з країнами НАТО

Фото: Скрин, Pexels. Колаж: Pro Владу

Яхти Путіна

Фото: Скрин, Pexels. Колаж: Pro Владу

Чинний президент Росії Володимир Путін має доволі багато майна, серед якого є навіть яхти за мільйони доларів. Нещодавно стало відомо, де на ремонті перебуває яхта Victoria, що належить диктатору.

Про це йдеться в розслідуванні центру "Досьє".

Яхта Путіна

Журналістам вдалося з'ясувати, що у російського диктатора Володимира Путіна з'явилося дві нові яхти. Однак, як виявилось, одну з них наразі ремонтує турецька компанія, що виконує замовлення НАТО.

Мова йде про 71-метрову яхту Victoria. Ця яхта була закладена ще у 2005-му році та будувалася аж цілих 14 років. Варто зазначити, що це була перша спроба побудови цивільної супер'яхти для диктатора Путіна.

Зараз відомо, що яхта Victoria знаходиться у турецькому місті Стамбул. Її ремонтом займається доволі незвичайна компанія Desan, яка виконує не лише цивільні замовлення. Річ у тім, що ця компанія нерідко співпрацює з НАТО, а також там можуть мати доступ до секретних документів.

"Ця незвичайна фірма, яка виконує не лише цивільні замовлення, а й будує військові кораблі для НАТО і може працювати із секретною документацією Альянсу", – йдеться у матеріалі.

Також слід додати, що нещодавно у Путіна з'явився 38-метровий човен Orion, а якщо брати до уваги брати інші судна диктатора, то тут слід згадати про 82-метрову яхту Graceful.

Путін хоче нову війну

Раніше ми писали про те, що президент України Володимир Зеленський розповів, що диктатор Володимир Путін хоче організувати ще як мінімум декілька війн.

Зокрема, із заяв Зеленського стало відомо, що доволі неоднозначною є ситуація на Близькому Сході, адже там росіяни взаємодіють з Іраном. До того ж напруженою може стати й ситуація на Балканах, адже Кремль прагне, щоб одна країна воювала з іншою.

В контексті нових війн можна також згадати про події в Молдові, де росіяни з усіх сил намагаються усунути уряд, що підтримує інтереси Європейського Союзу. Також ворог активно використовує найманців ПВК "Вагнер" в Африці. Там фактично в будь-який момент вони можуть розпочати новий конфлікт.

Відомо, що нові війни для Росії потрібні задля того, щоб західні партнери зосередили свою підтримку на інших країнах. Таким чином Україна може отримувати менше допомоги.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що президент Сполучених Штатів Джо Байден та китайський лідер Сі Цзіньпін обговорили ситуацію в Україні. Також ми повідомляли, що Путін заявив про те, що США готуються до війни з Китаєм та Росією.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.