Головна Новини Бюджет Скандали Персони Держава Хроніка

Путіну не сподобається: Байден і Сі обговорили війну в Україні

Під час довгоочікуваної зустрічі лідери США та Китаю обговорювали питання війни Росії проти України

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Владу

Що відомо про зустріч очільників США та КНР

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Владу

Як і очікувалося, під час переговорів Джо Байден і Сі Цзіньпін торкнулися теми війни, яку влаштувала Росія. Ймовірно, Байден закликав очільника КНР допомогти Україні.

Про це розповів Джо Байден "Голосу Америки" під час пресконференції після понад чотиригодинних переговорів.

"Ми з президентом Сі також обмінялися думками щодо низки регіональних і глобальних питань, включаючи відмову Росії зупинити жорстоку та агресивну війну проти України та конфлікт в Газі", – заявив президент США.

Аналітик центру "Українська призма" Олександр Краєв заявив, що це поганий знак для Путіна, адже його "відштовхують" від розв'язання питань, що стосуються війни в Україні. Однак, обговорити все, що стосується цієї теми, за одну зустріч неможливо.

"Китай готовий домовлятися зі США і не підтримувати Росію. По суті, готовий торгувати російськими інтересами. Росіяни сподівалися на китайську підтримку ще з березня 2022 року, були запити на балістичні ракети, дрони оперативно-тактичного рівня, товари подвійного призначення, і росіяни нічого з цього не отримали" – пояснив експерт.

З його слів, Росію вже не вважають сильною державою, тому й не долучають до розв'язання геополітичних питань. А це саме те, чого боїться кремлівський уряд, і одна з причин, через які Росія розв'язала війну з Україною.

Як ця зустріч може вплинути на війну в Україні

Раніше ми писали, що координатор зі стратегічної комунікації Ради нацбезпеки США Джон Кірбі напередодні зустрічі Джо Байдена і Сі Цзіньпіна заявив, що ці перемовини стануть важливими для України.

"Думаю, вони, безумовно, будуть говорити про те, що відбувається в Україні, і президент чітко дасть зрозуміти, що ми й надалі підтримуватимемо Україну у боротьбі проти російської агресії", — сказав він.

З його слів, Китай може значно допомогти Україні у війні проти країни-терориста, просуваючи формулу миру президента України Володимира Зеленського на міжнародній арені.

Кірбі також зазначив, що на зустрічі, ймовірно, буде обговорено загострення ситуації на Близькому Сході. Зокрема, про підтримку Ізраїлю та надання гуманітарної допомоги палестинцям.

Путін заявив, що США готуються до війни проти РФ та Китаю

Раніше ми писали, що російський диктатор назвав основний принцип свого правління: "Хочеш миру — готуйся до війни".

Він заявив, що США готові воювати із Росією та Китаєм. Проте країна-агресор також не залишиться осторонь.

"Ми всі готуємося до війни, ми всі готуємося, бо дотримуємося стародавнього принципу: хочеш миру – готуйся до війни. Але ми виходимо з того, що ми хочемо миру, але якщо вони хочуть воювати з Росією, то це зовсім інша війна", — повідомив Путін.

До того ж він прокоментував події в Ізраїлі. Путін заявив, що його "СВО" — це зовсім інше, ніж зараз відбувається на Близькому Сході. З його слів, війну в Україні та Ізраїлі порівнювати не можна.

Нагадаємо, в Росії вперше публічно визнали, хто постачав безпілотники для війни проти України. Також ми писали, що російська армія планує повністю окупувати територію Донецької області вже до 31 грудня.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.