Головна Новини Бюджет Скандали Персони Держава Хроніка

Джо Байден і Сі Цзіньпін зустрінуться у США: як це може вплинути на війну в Україні

Вперше за рік президент США Джо Байден зустрінеться із лідером Китаю Сі Цзіньпіном для переговорів

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Владу

Про що говоритимуть Байден та Сі Цзіньпін

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Владу

Президенти США та Китаю говоритимуть віч-на-віч. Окрім відновлення воєнних зв'язків між двома країнами, в очільників будуть ще теми для розмов.

Про це повідомляє координатор зі стратегічної комунікації Ради нацбезпеки США Джон Кірбі виданню "Голос Америки".

"Думаю, вони, безумовно, будуть говорити про те, що відбувається в Україні, і президент чітко дасть зрозуміти, що ми й надалі підтримуватимемо Україну проти російської агресії", — сказав він.

З його слів, Китай може значно допомогти Україні у війні проти країни-терориста, просуваючи формулу миру президента України Володимира Зеленського на міжнародній арені.

Кірбі також зазначив, що на зустрічі, ймовірно, буде обговорено загострення ситуації на Близькому Сході. Зокрема, про підтримку Ізраїлю та надання гуманітарної допомоги палестинцям.

Путін заявив, що США готуються до війни проти РФ та Китаю

Раніше ми писали, що російський диктатор назвав основний принцип свого правління: "Хочеш миру — готуйся до війни".

Він заявив, що США готові воювати із Росією та Китаєм. Проте країна-агресор також не залишиться осторонь.

"Ми всі готуємося до війни, ми всі готуємося, бо дотримуємося стародавнього принципу: хочеш миру – готуйся до війни. Але ми виходимо з того, що ми хочемо миру, але якщо вони хочуть воювати з Росією, то це зовсім інша війна", — повідомив Путін.

До того ж він прокоментував події в Ізраїлі. Путін заявив, що його "СВО" — це зовсім інше, ніж зараз відбувається на Близькому Сході. З його слів, війну в Україні та Ізраїлі порівнювати не можна.

"А якщо говорити про війну з великими ядерними державами, то це інша історія зовсім. Я не думаю, що людям при здоровому глузді це може спасти на думку. Якщо вона приходить, то це змушує нас тільки насторожуватися. Тим більше, воювати відразу і з Росією, і з Китаєм", — заявив диктатор.

В Росії вперше публічно визнали, хто постачав безпілотники для війни проти України

Майже всі військові дрони, якими на сьогодні володіють окупанти, з Китайської народної Республіки. Однак країна-агресор прагне і сама розвиватися в цій сфері.

В Росії представили нову ініціативу щодо створення власної бази для виробництва безпілотників, яка отримає додаткове фінансування в розмірі близько 60 мільярдів рублів. При цьому важливим завданням є досягнення того, щоб до 2025 року 41% усі ці безпілотники мали позначку "Зроблено в Росії".

Нагадаємо, російська армія планує повністю окупувати територію Донецької області вже до 31 грудня. Також ми писали, що Росія має намір й надалі атакувати цивільні судна в Чорному морі та закладати вибухівку.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.