Головна Новини Бюджет Скандали Персони Держава Хроніка

Путін має довгий список: Зеленський розповів, де Росія планує розв’язати війну

Зеленський назвав низку країн, де Путін має намір розпочати збройне вторгнення

Фото: УНІАН, Геншатб ЗСУ. Колаж: Pro Владу

В яких країнах Путін хоче розв'язати війну

Фото: УНІАН, Геншатб ЗСУ. Колаж: Pro Владу

Росія має на меті розпалити війну ще в декількох країнах. Це їй потрібно для того, аби відвернути увагу цивілізованого світу від допомоги Україні.

Про це розповів президент України Володимир Зеленський під час пресконференції з африканськими ЗМІ.

Глава держави зауважив, що Росія діє разом з Іраном на Близькому Сході, адже країна-терорист почала влаштовувати "вибухи". Крім того, Кремль розхитує ситуацію на Балканах, щоб одна держава воювала з іншою.

Таким чином, західні партери України допомагатимуть іншим країнам у війнах. Внаслідок цього, ми сильно програємо в отриманні зброї та розголосі подій в зоні бойових дій та на тимчасово окупованих територіях.

До всього, Росія також нагнітає ситуацію і в Молдові, аби усунути проєвропейський уряд. Також Москва кинула оком на Африку, там росіяни втручаються в ситуацію за допомогою ПВК "Вагнер", бойовиків якої тренують на території Білорусі.

Байден і Сі обговорили війну в Україні

Раніше ми писали, що під час довгоочікуваної зустрічі лідери США та Китаю обговорювали питання війни Росії проти України.

Як і очікувалося, під час переговорів Джо Байден і Сі Цзіньпін торкнулися теми війни, яку влаштувала Росія. Ймовірно, Байден закликав очільника КНР допомогти Україні.

Про це розповів Джо Байден "Голосу Америки" під час пресконференції після понад чотиригодинних переговорів.

"Ми з президентом Сі також обмінялися думками щодо низки регіональних і глобальних питань, включаючи відмову Росії зупинити жорстоку та агресивну війну проти України та конфлікт в Газі", – заявив президент США.

Аналітик центру "Українська призма" Олександр Краєв заявив, що це поганий знак для Путіна, адже його "відштовхують" від розв'язання питань, що стосуються війни в Україні. Однак обговорити все, що стосується цієї теми, за одну зустріч неможливо.

"Китай готовий домовлятися зі США і не підтримувати Росію. По суті, готовий торгувати російськими інтересами. Росіяни сподівалися на китайську підтримку ще з березня 2022 року, були запити на балістичні ракети, дрони оперативно-тактичного рівня, товари подвійного призначення, і росіяни нічого з цього не отримали", – пояснив експерт.

З його слів, Росію вже не вважають сильною державою, тому й не долучають до розв'язання геополітичних питань. А це саме те, чого боїться кремлівський уряд, і одна з причин, через які Росія розв'язала війну з Україною.

Путін заявив, що США готуються до війни проти РФ та Китаю

Раніше ми писали, що російський диктатор назвав основний принцип свого правління: "Хочеш миру — готуйся до війни".

Він заявив, що США готові воювати із Росією та Китаєм. Проте країна-агресор також не залишиться осторонь.

"Ми всі готуємося до війни, ми всі готуємося, бо дотримуємося стародавнього принципу: хочеш миру – готуйся до війни. Але ми виходимо з того, що ми хочемо миру, але якщо вони хочуть воювати з Росією, то це зовсім інша війна", — повідомив Путін.

До того ж він прокоментував події в Ізраїлі. Путін заявив, що його "СВО" — це зовсім інше, ніж зараз відбувається на Близькому Сході. З його слів, війну в Україні та Ізраїлі порівнювати не можна.

Нагадаємо, в Росії вперше публічно визнали, хто постачав безпілотники для війни проти України. Також ми писали, що російська армія планує повністю окупувати територію Донецької області вже до 31 грудня.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.