Головна Новини Бюджет Скандали Персони Держава Хроніка

Студенти не хочуть бачити Фаріон у виші: що вирішив ректорат Львівського політеху

Тисячі студентів "Львівської політехніки" зібралися на мітинг з вимогою звільнення скандальної викладачки Ірини Фаріон

Фото: Юлія Шиканова. Колаж: Pro Владу

Студенти вийшли на мітинг проти Фаріон

Фото: Юлія Шиканова. Колаж: Pro Владу

Протестувальники вигукували гасла "Геть Фаріон!", "Освіта без Комуністів", "Мова об'єднує — Фаріон палає". Вони вимагали відставки мовознавиці через її образливі заяви щодо російськомовних військовослужбовців.

Про це пише "РБК-Україна".

"В черговий раз наголошуємо, що розсадникам ненависті та мракобісся не місце у викладацькому складі університету. Закликаємо всіх небайдужих приєднуватися до акції, наводити друзів і приносити плакати, щоб показати адміністрації ЛП і самій пані Фаріон, що студенти не зазнають її чергових спроб різати в мовному ґрунті", – закликають самі здобувачі освіти.

Своєю чергою, ректорат зібрався за зачиненими дверима, щоб обговорити наступні дії щодо кар’єри Фаріон у ЗВО. Студентів попросили покинути університет.

Однак зняти з посади скандальну екснардепку адміністрація все ж таки не наважилася.

"Немає правових і законних підстав звільнити Фаріон. 23 числа буде зібрана комісія в тому самому складі та винесено рішення", — повідомили у ректораті.

Омбудсмен звернувся до СБУ щодо Фаріон, яка "здала" кримського студента

Раніше ми писали, що напередодні мовознавиця та ексдепутатка Ірина Фаріон опублікувала персональні дані студента з тимчасово окупованого Криму, після чого його затримала ФСБ.

Мовний скандал за участі Фаріон набирає нових обертів. Тепер науковицю хочуть притягти до відповідальності за її дії в Мережі.

"Це ницість і злочин викладати назагал повідомлення від людини, яка пише тобі з тимчасово окупованої території. Як Представник Президента України в АР Крим буду вчиняти дії, щоб притягнути до відповідальності за означені дії дану громадянку", — зазначила представниця президента України в Криму Таміла Ташева.

Крім цього, уповноважений ВРУ з прав людини повідомив, що звернувся до Служби безпеки України стосовно цього питання. Він очікує, що спецслужби відреагують та нададуть юридичну оцінку.

"Це не тільки втручання у приватне життя особи, але і спричинена загроза особистої безпеки та життя студента. Втім, вона, з одного боку, вчиняла кримінальний злочин, з іншого боку, підіграла окупантам. Результат очевидний", — зазначив омбудсмен.

Варто зауважити, що сама Ірина Фаріон називає провокацією те, що в затриманні студента звинувачують саме її.

"Не ведіться на гебістську тактику ворога. Мене підтримують сотні людей, і я їм за це вдячна. Поза тим, я не можу знати, звідки ці люди. Але я знаю, що тільки нашою відкритою публічною боротьбою можемо перемогти ворога всередині країни", — зазначила мовознавиця.

Однак, на цьому увага до її персони не знизилась.

Нагадаємо, як мовознавиця "здала" українського патріота в Криму. Також ми писали, як відреагували українці на заяву Фаріон.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.