Головна Новини Бюджет Скандали Персони Держава Хроніка

Підіграла окупантам: омбудсмен звернувся до СБУ щодо Фаріон, яка "здала" кримського студента

Напередодні мовознавиця та ексдепутатка Ірина Фаріон опублікувала персональні дані студента з тимчасово окупованого Криму, після чого його затримала ФСБ

Фото: Facebook/Ірина Фаріон, УНІАН. Колаж: Pro Війну

Ірину Фаріон хочуть притягти до відповідальності запоширення даних студента з Криму

Фото: Facebook/Ірина Фаріон, УНІАН. Колаж: Pro Війну

Мовний скандал за участі Фаріон набирає нових обертів. Тепер науковицю хочуть притягти до відповідальності за її дії в Мережі.

Про це повідомила представниця президента України в Криму Таміла Ташева.

"Це ницість і злочин викладати назагал повідомлення від людини, яка пише тобі з тимчасово окупованої території. Як Представник Президента України в АР Крим буду вчиняти дії, щоб притягнути до відповідальності за означені дії дану громадянку", — зазначила Ташева.

Крім цього, уповноважений ВРУ з прав людини повідомив, що звернувся до Служби безпеки України стосовно цього питання. Він очікує, що спецслужби відреагують та нададуть юридичну оцінку.

"Це не тільки втручання у приватне життя особи, але і спричинена загроза особистої безпеки та життя студента. Втім, вона, з одного боку, вчиняла кримінальний злочин, з іншого боку, підіграла окупантам. Результат очевидний", — зазначив омбудсмен.

Варто зауважити, що сама Ірина Фаріон називає провокацією те, що в затриманні студента звинувачують саме її.

"Не ведіться на гебістську тактику ворога. Мене підтримують сотні людей, і я їм за це вдячна. Поза тим, я не можу знати, звідки ці люди. Але я знаю, що тільки нашою відкритою публічною боротьбою можемо перемогти ворога всередині країни", — зазначила мовознавиця.

Як мовознавиця "здала" українського патріота в Криму

Раніше ми писали, що українська мовознавиця Ірина Фаріон отримала на електронну пошту повідомлення від жителя тимчасово окупованого півострова, який підтримав думку екснардепки щодо української мови у лавах ЗСУ.

"Добрий день, Ірино Дмитрівно! Навіть не уявляю собі, як під час звільнення рідної Керчі, я вийду на Чкалова і буду зустрічати українських воїнів, які будуть говорити кацапською. Звідки я буду знати, що це наші, а не москалі, які вбралися в українську військову форму. Або в Сімферополі (де я зараз навчаюся на 1 курсі української філології), не уявляю собі, як на Київській буду чути від наших воїнів язик окупації....", – написав хлопець.

Однак, Ірина Фаріон поділилися в соціальних мережах цим повідомленням, навіть не заблюривши особисті дані Максима.

Після цього співробітники ФСБ Росії затримали хлопця та опублікували в Мережі відеозапис, де сам Максим розповідає про вищесказане.

Як відреагували українці на заяву Фаріон

Раніше ми писали про те, що доволі велика кількість відомих українців різко відреагували на скандальну заяву Ірини Фаріон щодо бійців "Азову" та 3-ї штурмової бригади:

  • екскомандир "Азову" Максим Жорін заявив, що Ірина Фаріон "не має права відкривати рота у бік бійців "Азову" та Третьої штурмової бригади";
  • омбудсмен Дмитро Лубінець звернувся до Служби безпеки та Нацполіції з цього приводу;
  • захисниця Маріуполя з позивним "Пташка" запропонувала Фаріон провести хоча б добу на фронті перед тим, як критикувати українських військових;
  • нардеп Чернєв заявив, що Ірина Фаріон своїми заявами розколює суспільство;
  • боксер Олександр Усик присвятив вірш Ірині Фаріон, в якій згадав про комуністичне минуле мовознавиці.

Варто додати, що Ірина Фаріон досить часто фігурує в різноманітних скандалах. В більшості вони пов'язані якраз з мовним питанням.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, як українці висміяли наміри Олексія Арестовича балотуватися на наступних президентських виборах. Також ми повідомляли, як проводить час донька скандального нардепа Добкіна.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.