Головна Новини Бюджет Скандали Персони Держава Хроніка

Фаріон знову потрапила у скандал: як мовознавиця "здала" українського патріота в Криму

Колишня народна депутатка України Ірина Фаріон доволі часто стає фігуранткою серйозних скандалів

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Владу

Новий скандал за участю Фаріон

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Владу

Нещодавно Ірина Фаріон зробила гучну заяву про українських військовослужбовців. З того моменту пройшло не так багато часу, однак мовознавиця встигла "вляпатися" в ще одну доволі неприємну ситуацію.

Розповідаємо про новий скандал за участю Ірини Фаріон.

Фаріон "здала" українського патріота

Українська мовознавиця Ірина Фаріон отримала на електронну пошту повідомлення від жителя тимчасово окупованого півострова, який підтримав думку екснардепки щодо української мови у лавах ЗСУ.

"Добрий день, Ірино Дмитрівно! Навіть не уявляю собі, як під час звільнення рідної Керчі, я вийду на Чкалова і буду зустрічати українських воїнів, які будуть говорити кацапською. Звідки я буду знати, що це наші, а не москалі, які вбралися в українську військову форму. Або в Сімферополі (де я зараз навчаюся на 1 курсі української філології), не уявляю собі, як на Київській буду чути від наших воїнів язик окупації....", – написав хлопець.

Скандал з Фаріон | Фото: Скриншот: Pro Владу
Скандал з Фаріон | Фото: Скриншот: Pro Владу

Скандал з Фаріон

Фото: Скриншот: Pro Владу

Скандал з Фаріон

Фото: Скриншот: Pro Владу

Однак, Ірина Фаріон поділилися в соціальних мережах цим повідомленням, навіть не заблюривши особисті дані Максима.

Після цього, спецслужби ФСБ Росії затримали хлопця та опублікували в мережі відеозапис, в якому сам Максим розповідає про вищесказане.

Як відреагували українці на заяву Фаріон

Раніше ми писали про те, що доволі велика кількість відомих українців різко відреагували на скандальну заяву Ірини Фаріон щодо бійців "Азову" та 3-ї штурмової бригади:

  • екскомандир "Азову" Максим Жорін заявив про те, що Ірина Фаріон "не має права відкривати рота у бік бійців "Азову" та Третьої штурмової бригади;
  • омбудсмен Дмитро Лубінець звернувся до Служби безпеки та Нацполіції з цього приводу;
  • захисниця Маріуполя з позивним "Пташка" запропонувала Фаріон провести хоча б добу на фронті перед тим, як критикувати українських військових;
  • нардеп Чернєв заявив, що Ірина Фаріон своїми заявами розколює суспільство;
  • боксер Олександр Усик присвятив вірш Ірині Фаріон, в якій згадав про комуністичне минуле мовознавиці.

Варто додати, що Ірина Фаріон досить часто фігурує в різноманітних скандалах. В більшості вони пов'язані якраз з мовним питанням.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, як українці висміяли наміри Олексія Арестовича балотуватися на наступні президентські вибори. Також ми повідомляли, як проводить час донька скандального нардепа Добкіна.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.