Головна Новини Бюджет Скандали Персони Держава Хроніка

Допомоги стане менше? Яка з країн ЄС може відмовитися підтримувати Україну

Скандальний словацький політик у випадку перемоги на парламентських виборах пропонує відмовитися від надання допомоги Україні

Фото: Robert Fico/Facebook, Unsplash. Колаж: Pro Владу

Фіцо заявив, що Словаччина може перестати підтримувати Україну

Фото: Robert Fico/Facebook, Unsplash. Колаж: Pro Владу

Майже всі країни-члени Європейського Союзу та НАТО надають Україні достатньо велику кількість допомоги. Не є виключенням і сусідня Словаччина, однак вже скоро там можуть відбутися серйозні зміни.

Про це кандидат у прем'єр-міністри Словаччини Роберт Фіцо сказав у інтерв'ю Associated Press.

Що сказав словацький політик

Як заявив експрем'єр-міністр Роберт Фіцо, у випадку, якщо його ліва партія Smer увійде до складу уряду, то Словаччина перестане надавати Україні підтримку. Цю заяву він пояснив словами, що нібито жодна кількість озброєння, яка надходить від країн Європейського Союзу чи США, аж ніяк не зможе вплинути на війну.

На його думку, єдиним правильним вирішенням конфлікту є лише укладення "мирного договору", який допоможе зупинити війну в Україні.

Додамо, що Роберт Фіцо під час своїх промов фактично повторює слова російських пропагандистів про те, що в Україні нібито існують "нацисти" та "фашисти".

"Я кажу це голосно і чітко і буду це робити: Війна в Україні почалася не вчора і не минулого року. Вона почалася у 2014 році, коли українські нацисти й фашисти почали вбивати російських громадян на Донбасі та в Луганську", – заявив Фіцо під час свого виступу 30 серпня.

Крім того, політик додав, що, скоріш за все, Росія не погодиться залишити Крим, адже вона вже довго контролює цю територію.

Дональд Трамп зробив неочікувану заяву щодо війни в Україні

Раніше ми писали про те, що колишній президент Сполучених Штатів Дональд Трамп знову висловився стосовно війни, яку розпочала Росія в Україні. Зокрема, цього разу Трамп сказав, що повномасштабного вторгнення можна було б уникнути, якби Україна погодилася піти на домовленість з РФ (мається на увазі, залишити деякі території агресору).

"Були певні частини, Крим та інші частини країни, де багато людей очікували, що це може статися. Ви могли укласти угоду. Тож вони могли укласти угоду там, де зараз є менша територія, ніж уже захопила Росією, чесно кажучи. І ви могли укласти угоду, тоді б ніхто не загинув. У них була б угода. У них була б країна Україна", — сказав Трамп.

Також експрезидент США зробив ще декілька заяв, які були дуже схожі на слова російських пропагандистів. Зокрема, він сказав, що "у новинах війну в Україні не згадують", а це нібито говорить про те, що наша держава "поступається" у боротьбі з агресором. Крім того, він також висловився і з приводу контрнаступу ЗСУ, заявивши що він є "провальним".

Нагадаємо, раніше ми писали про те, яку абсурдну заяву зробив Ніколя Саркозі з приводу війни в Україні. Також ми писали про те, як притягнути Путіна до відповідальності.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.