Головна Новини Бюджет Скандали Персони Держава Хроніка

Владним фантазіям Путіна прийде кінець? Чи можливі переговори між Україною та РФ

Розповідаємо про те, яку думку висловив Олаф Шольц з приводу можливих переговорів між Україною та Росією

Фото: Скріншот, Olaf Sholz/Facebook. Колаж: Pro Владу

Шольц прокоментував можливі переговори з Путіним

Фото: Скріншот, Olaf Sholz/Facebook. Колаж: Pro Владу

Останнім часом світова спільнота активно обговорює можливі переговори України та Росії в контексті повномасштабної війни. З цього приводу також висловився і канцлер Німеччини Олаф Шольц.

Про це він заявив на міжнародній мирній зустрічі громади Святого Егідіо.

Що думаєте Шольц стосовно переговорів

Під час свого виступу канцлер Німеччини заявив про те, що його країна продовжує підтримувати Україну в боротьбі з агресором. Зокрема, Німеччина постачає доволі багато озброєння.

Щодо переговорів, то тут Шольц в першу чергу застерігає Україну від так званих "псевдорішень", через які держава може втратити свободу. На його думку, РФ має бути готова до справжніх переговорів, які принесуть користь.

"Щодня вони захищають свободу, свою батьківщину, своє життя від імперських, засліплених історією владних фантазій володаря в Кремлі. Мирний план, що просувається президентом Зеленським по всьому світу, чітко висловлює це прагнення миру", — сказав Шольц.

Також канцлер додав, що ніхто в Європі не хоче настільки сильно миру, як самі українці.

Як притягнути Путіна до відповідальності

Раніше ми писали про те, що міністр юстиції України Денис Малюська розповів, як притягнути російського диктатора Володимира Путіна до відповідальності. За його словами, особливе значення в цій справі матиме створення спеціального трибуналу. Саме завдяки йому можна буде провести розслідування щодо військових злочинів, які здійснював Путін та його соратники. Проте, очільник Мін'юсту відзначив, що тут можуть виникнути труднощі.

"Безумовно тут складнощі є, бо росія не ратифікувала Римський статут. Відповідно Міжнародний Кримінальний суд не може у цій частині розглядати і притягнути до відповідальності путіна. Але у нас є інші кримінальні провадження, де путіна притягнути до відповідальності цілком можна. І навіть є ордер на арешт Путіна", — заявив він.

Крім того, Малюська додав, шо на даний момент позитиву додає те, що Володимир Путін не може виїхати закордон, в зв'язку з ордером на арешт. Тому, той факт, що Путін залишиться на території РФ на довгий час вже є доволі позитивним, адже це зменшить його зовнішньополітичну активність.

Нагадаємо, раніше ми писали про чергову абсурду заяву, яку зробив Володимир Путін. Також ми повідомляли про те, як в Офісі президента відреагували на дії Ілона Маска.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.