Головна Новини Бюджет Скандали Персони Держава Хроніка

Скільки ще триватиме війна та чи вступить НАТО у боротьбу – Джонсон збентежив прогнозами

Колишній прем'єр Великої Британії повідомив про терміни війни та чи воюватиме НАТО з Росією

Фото: Офіс президента, Генштаб ЗСУ. Колаж: Pro Владу.

Колишній прем'єр Великої Британії поділився думкою, скільки ще триватиме війна

Фото: Офіс президента, Генштаб ЗСУ. Колаж: Pro Владу.

За час перебування Бориса Джонсона на посту прем'єр-міністра Великої Британії Україна отримала чи не найбільшу допомогу та підтримку від цієї країни за весь час її існування. Українці завжди будуть пам'ятати про цей важливий внесок у боротьбу з країною-агресором. Колишній прем'єр під час візиту до Львова висловив думку щодо того, коли закінчиться війна та якої підтримки наша держава може очікувати від Європи.

Про це він повідомив у інтерв'ю Дмитру Гордону.

На думку Бориса Джонсона, немає причин, за якими Європа повинна надавати Україні військову допомогу так повільно.

"Вам потрібна військова техніка, протиповітряна оборона. І нам треба діяти швидше. Головний урок війни полягає в тому, що ми завжди даємо Україні те, що вона хоче, але надто довго... Немає жодної причини не давати Україні того, що їй потрібно, і якнайшвидше", – сказав колишній прем'єр.

Джонсон про Путіна

Зазначимо також, що екс прем'єр-міністр не захотів говорити на тему Путіна. Інтерв'юєр запитав чи боїться його колишній прем'єр Великої Британії і вся Європа.

"Ні. І не варто говорити про Путіна. Ідеться взагалі не про нього. Він зробив жахливу помилку, зробив дурість. Він вторгся в суверенну, незалежну європейську країну. І ми зобов'язані допомогти народу України вигнати його війська з їхньої країни і здобути свободу. Зосередьмося на Україні. Путін завжди знайде спосіб пояснити свою поразку. Облишмо це йому", – відповів Джонсон.

Як Європа може допомогти Україні

Водночас, Джонсон заперечив можливість вступити НАТО у війну проти країни-агресора. За його словами, натомість, Захід може підтримувати Україну, надавши:

  • розвідувальну інформацію;
  • фінансову підтримку;
  • допомогу у вивезенні зерна;
  • військову допомогу у вигляді підготовки солдатів і надання військової техніки.

Також, на думку колишнього прем'єра, контрнаступ наразі у нас досить вдалий.

"Ми постійно недооцінюємо Україну. Ми недооцінили її в битві за Київ, це повторилося в битві за Харків і Херсон. І мені здається, ми вкотре недооцінюємо Україну в контрнаступі", – зазначив Джонсон.

Кінець війні

За думкою колишнього прем'єра війна може закінчитися найближчим часом.

"Можливо, Україна переможе найближчим часом. Але ми маємо бути готові і до тривалої війни... Я думаю, що ви скоро виграєте. Або цього року, або наступного", – сказав Джонсон.

Також, у кінці інтерв'ю він зазначив, що сьогодні Європа має підтримувати нас більше, тому що ми боремося за свободу в усьому світі.

Німеччина планує навчити українських військових

Під час свого виступу міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус зазначив, що до кінця поточного року Німеччина має намір навчити 10 тисяч українських солдатів. Цей навчальний процес отримав високу оцінку від Збройних Сил України.

"Атака на Україну – це не лише напад на суверенну, вільну державу, а й фундаментальна атака на глобальний порядок безпеки, міжнародне право та західний спосіб життя", – зазначив міністр.

Пісторіус також нагадав про те, що Німеччина є другим найбільшим постачальником допомоги для України, відразу після Сполучених Штатів Америки, вказавши, що німецька зброя щоденно рятує життя людей в Україні.

Раніше ми писали, чому в Москві вирішили змінити позиції ППО. Також повідомляли, на що здатна та скільки коштує Нова партія БМП Marder.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.