Головна Новини Бюджет Скандали Персони Держава Хроніка

Військові злочини Путіна — як притягнути диктатора до відповідальності

Розповідаємо про те, як, за словами представника Кабміну, можна притягнути російського президента до відповідальності за вчинені в Україні злочини

Фото: Скріншот, Денис Малюська/Facebook. Колаж: Pro Владу

Малюська розповів, як притягнути Путіна до відповідальності

Фото: Скріншот, Денис Малюська/Facebook. Колаж: Pro Владу

Російський президент Володимир Путін з моменту повномасштабного вторгнення віддав чимало злочинних наказів, а його армія фактично кожного дня вбиває мирних жителів та здійснює безліч інших злочинів. Очільник Міністерства юстиції розповів, що потрібно для притягнення Путіна до відповідальності.

Про це Денис Малюська заявив в ефірі національного телемарафону.

Як притягнути диктатора до відповідальності

Представник Мін'юсту зазначив, що на даний момент Україна разом з міжнародними партнерами продовжує активно обговорювати створення Спеціального міжнародного трибуналу. Саме завдяки трибуналу можна буде притягнути диктатора Путіна та всіх військових злочиніців до відповідальності.

Проте, як сказав Малюська, під час притягнення Путіна можуть виникнути труднощі.

"Безумовно тут складнощі є, бо Росія не ратифікувала Римський статут. Відповідно Міжнародний Кримінальний суд не може у цій частині розглядати і притягнути до відповідальності Путіна. Але у нас є інші кримінальні провадження, де Путіна притягнути до відповідальності цілком можна. І навіть є ордер на арешт Путіна", — заявив він.

Крім того, міністр юстиції прокоментував і неможливість російського президента виїжджати за кордон.

"В принципі, з точку зору фізичних можливостей я б сказав, що це дуже схоже з вироком, тому що путін очевидно не захоче поїхати в Гаагу добровільно. Але обмеження на його виїзд закордон і арешт потенційний, який може трапиться одразу, як він залишить територію Російської Федерації, він уже є величезним фактором стримування як його зовнішньополітичної активності, так і його політичного майбутнього на міжнародній арені", — додав міністр.

Також Малюська додав, що, звичайно, всім хотілось би, щоб для злочинів Путіна був створений спеціальний трибунал, як це було з президентами Югославії та Сьєрра-Леоне. Він би зумів притягнути Путіна до відповідальності за всі злочини, в тому числі і за злочин агресії.

Путін зробив абсурдну заяву

Раніше ми писали про те, що російський диктатор Володимир Путін зробив ще одну дуже неоднозначну заяву стосовно Ілона Маска та Дональда Трампа. Свою промову він здійснив на фоні численної критики в сторону мільярдера із США, яка пов'язана з інформацією щодо відключення Starlink в Криму.

"Що стосується приватного бізнесу Ілона Маска. Він безумовно видатна людина, це треба визнати. Я думаю, це і визнають у всьому світі. Активний і талановитий бізнесмен. У нього багато чого виходить, зокрема за підтримки американської держави", — заявив диктатор.

Також російський диктатор сказав декілька слів і про розслідування у справах Дональда Трампа.

"Що стосується переслідування Трампа… для нас те, що відбувається, в сьогоднішніх умовах, на мій погляд, це добре, тому що це показує всю гнилість американської політичної системи", — додав він.

На думку Путіна, Сполучені Штати не можуть "навчати демократії" інші країні, адже самі "далекі від цього".

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що в Офісі президента різко відреагували на заяви Маска. Також ми повідомляли про побоювання мільярдера щодо ядерної війни.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.