Головна Новини Бюджет Скандали Персони Держава Хроніка

Росія — агресор, але треба йти на поступки: Саркозі зробив абсурдну заяву щодо війни

Розповідаємо про те, який варіант вирішення конфлікту між Україною та Росією вигадав колишній президент Франції Ніколя Саркозі

Фото: Nicolas Sarkozy/Facebook, УНІАН. Колаж: Pro Владу

Саркозі придумав вирішення конфлікту між Україною та Росією

Фото: Nicolas Sarkozy/Facebook, УНІАН. Колаж: Pro Владу

Ніколя Саркозі — експрезидент Франції та друг Путіна. За час повномасштабної війни він неодноразово висловлювався щодо можливого миру між РФ та Україною. Однак тепер Саркозі зробив дуже неочікувану заяву.

Про це він розповів у інтерв'ю BFM-TV.

Що думає Саркозі з приводу можливого миру

Зазначимо, що колишній президент Франції все ж таки визнав, що в ході повномасштабного вторгнення, яке здійснила Російська Федерація, загинуло близько 500 тисяч людей. Також він визнав і той факт, що в цьому конфлікті агресором є виключно Росія. Проте, за його словами, весь цивілізований світ повинен думати над тим, як зупинити війну.

"Але ми не збираємося знищувати другу за величиною ядерну державу світу, інакше світ ризикує скотитися до тотальної війни", — заявив він.

Крім того, Ніколя Саркозі заявив, що ті політики, які говорять про те, що з Володимиром Путіним неможливо домовитись, просто ніколи з ним не говорили. Також він додав, що хоча вина у конфлікті лежить на Росії, тут не все так однозначно, тому що "Путіна нібито спровокували".

"Коли махаєш мулетою перед носом бика, не дивуйся, якщо він зарядить", — сказав він.

Зазначимо, що раніше Ніколя Саркозі підтримував доволі дружні стосунки з російським диктатором Володимиром Путіним.

Канцлер Німеччини прокоментував можливі переговори між Україною та Росією

Раніше ми писали про те, що німецький канцлер Олаф Шольц під час свого виступу на міжнародній мирній зустрічі громади Святого Егідія висловився з приводу переговорів з Росією.

У своїй заяві Шольц зазначив, що, в першу чергу, українська влада повинна не йти на жодні поступки, адже такі "псевдорішення" можуть призвести до того, що Україна залишиться без власних територій. Він додав, що для того, щоб відбувся діалог, російська влада повинна бути готова до справжніх переговорів, інакше будь-яке досягнення миру буде неможливим.

"Щодня вони захищають свободу, свою батьківщину, своє життя від імперських, засліплених історією владних фантазій володаря в Кремлі. Мирний план, що просувається президентом Зеленським по всьому світу, чітко висловлює це прагнення миру", — сказав Шольц.

Крім того, Олаф Шольц зазначив, що Німеччина і надалі продовжує підтримувати Україну. Зокрема, його країна надає доволі велику допомогу у вигляді озброєння. Також канцлер додав, що зараз в Європі ніхто не бажає миру настільки сильно, як самі українці.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли про те, що Денис Малюська розповів, як притягнути Путіна до відповідальності. Також ми писали про абсурдну заяву, яку зробив президент РФ.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.