Головна Новини Бюджет Скандали Персони Держава Хроніка

Звільнення та призначення в українській політиці – які кадрові зміни відбулися цього тижня

В українській політиці час від часу відбуваються серйозні перестановки, пов'язані з рішеннями вищого військово-політичного керівництва

Фото: Віталій Коваль/Facebook, УНІАН. Колаж: Pro Владу

Призначення Коваля, звільнення Щиголя та інші події тижня

Фото: Віталій Коваль/Facebook, УНІАН. Колаж: Pro Владу

Зміни в українській політиці не є рідкістю, адже час від часу в тих чи інших органах державної влади відбуваються певні перестановки. Подібні зміни відбулися і на цьому тижні.

Ми зібрали для вас найважливіші перестановки в українській політиці за тиждень.

Скандал в Держспецзв'язку

НАБУ та САП нещодавно викрили керівництво Держспецзв'язку у серйозних корупційних злочинах. Мова йде про заволодіння 62 мільйонами гривень державних коштів. Слідству вдалося вияснити, що ця схема була створена ще у 2022-му році власником групи компаній спільно з керівництвом Держспецзв'язку.

Відповідно, вище керівництво цієї служби було звільнено зі своїх посад. Зокрема, відомо, що звинувачення отримали вже ексголова Держспецзв'язку Юрій Щиголь, а також його заступник Віктор Жора.

Новий голова Фонду Держмайна

Також 21 листопада стало відомо про те, що в Україні було призначено нового очільника Фонду державного майна, адже попередній глава Рустем Умєров тепер займає пост міністра оборони України.

Новообраним головою став колишній керівник Рівненської обласної військової адміністрації Віталій Коваль. За його призначення на цю посаду проголосувало 279 народних депутатів України. Зазначимо, що саме подання щодо призначення Коваля на цю посаду з'явилося ще 8 листопада.

Новий командувач Медичних сил

Також нещодавно відбулися важливі зміни й серед військового керівництва. Зокрема, стадо відомо про те, що президент України Володимир Зеленський звільнив з посади очільниці медичної служби генерал-майора Тетяну Остащенко.

Натомість на її місце було призначено генерал-майора медичної служби Анатолія Казмірчука. Він був начальником Національного військово-медичного клінічного центру "Головний військовий клінічний госпіталь" в столиці України.

Сам президент заявив, що Медичні сили потребують змін.

Умєров висловився з приводу можливих відставок

Раніше ми розповідали про те, що міністр оборони України Рустем Умєров зробив важливу заяву щодо можливих звільнень командувачів ЗСУ. Зокрема, мова йде про Сергія Наєва та Олександра Тарнавського.

За словами очільника Міноборони, наразі дійсно тривають обговорення цих питань, однак остаточного рішення поки що немає. Водночас, зі слів Умєрова, звільнення командувачів може відбутися через певні причини, серед яких усунення через "питання, які виникали раніше" або ж звільнення через прагнення досягти більшої ефективності.

Нагадаємо, раніше ми розповідали про те, чому повнолітні сини мера Львова не отримали повістки. Також ми писали, які українські політики одружилися в цьому році.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.