Головна Новини Бюджет Скандали Персони Держава Хроніка

Кадрові зміни: найгучніші звільнення у владі за час повномасштабної війни

Вся Україна під час війни об’єдналась у боротьбі проти запеклого ворога, але знайшлись можновладці, які намагались нажитися на чужому горі, за що їх і покарали

Фото: Facebook/Кирило Тимошенко, В'ячеслав Шаповалов. Колаж: Pro Владу

Кого з українських політиків звільнили і чому

Фото: Facebook/Кирило Тимошенко, В'ячеслав Шаповалов. Колаж: Pro Владу

За майже 20 місяців великої війни президент України звільнив декілька посадовців. Причини на це були різні.

Розповідаємо про найгучніші звільнення українських політиків з 24 лютого 2022 року.

Олексій Резніков

Не так давно Володимир Зеленський оголосив про звільнення міністра оборони. З його слів, "міністерство потребує нових підходів та інших форматів взаємодії як із військовими, так і з суспільством в цілому". Пізніше він назначив очільником Міноборони Рустема Умєрова.

В цій історії не обійшлось без скандалу. Адже сам Резніков перед голосуванням ВР подав у відставку, ймовірно, через неоднозначні закупівлі міністерства.

ЗМІ опублікували розслідування, в якому йдеться про те, що оборонне відомство розкрадає бюджетні кошти, суттєво завищуючи ціни на продукти харчування для Збройних сил України. Зокрема, відомство замовило яйця по 17 грн за штуку та картоплю по 22 грн за кг, хоча у Києві роздрібна ціна становить 7 та 9 грн відповідно.

До речі, невдовзі після цього заступник міністра оборони В'ячеслав Шаповалов, який відповідав у відомстві за тилове забезпечення української армії, подав у відставку.

Фото: Олексій Резніков
Фото: Олексій Резніков

Кирило Тимошенко

Раніше стало відомо про звільнення з посади заступника глави Офісу президента.

Варто зауважити, що Зеленський одразу після приходу до влади взяв Тимошенка у свою команду, адже вони разом працювали в період передвиборчої кампанії.

Кирило Тимошенко був помічений за кермом автомобіля Chevrolet Tahoe, який в Україну для гуманітарних цілей передала компанія General Motors. Однак чиновник пообіцяв передати машину в один із прифронтових регіонів.

Фото: Кирило Тимошенко
Фото: Кирило Тимошенко

Олексій Симоненко

Скандал став причиною звільнення ще одного українського політика. Колишнього заступника Генерального прокурора України звільнили через відпустку за кордоном.

На Новий рік Симоненко разом із сім’ї відправився до Іспанії. За кордоном представник Офісу прокурора провів десять днів, однак не мав на це жодного права, адже під час воєнного стану депутати можуть покидати Україну тільки для відряджень.

Фото: Олексій Симоненко
Фото: Олексій Симоненко

Василь Лозинський

На початку цього року біло звільнено заступника Міністра розвитку громад, територій та інфраструктури України.

НАБУ затримало чиновника за хабар у розмірі $400 000 у справі про закупівлю генераторів. Всього Лозинський з колегами забезпечив укладання договорів на 280 млн грн. Після затримання його відправили на цілодобовий домашній арешт, а згодом взяли під варту.

Фото: Василь Лозинський
Фото: Василь Лозинський

Нагадаємо, хто з українських політиків одружився 2023 року. Також ми повідомляли, чому повнолітні сини мера Львова не отримали повістки.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.