Головна Новини Бюджет Скандали Персони Держава Хроніка

Найдорожчий граніт науки: де та за скільки навчаються діти українських політиків

Багато українських сімей надали перевагу навчанню за кордом, враховуючи напружену ситуацію в країні, проте деякі політики довели, що довіряють вітчизняній освіті

Фото: Михайло Федоров

Ким стануть нащадки українських політиків

Фото: Михайло Федоров

Як і всі батьки, політики прагнуть кращого майбутнього для своїх дітей. Ми розкажемо, де гризуть граніт науки діти українських урядовців.

Донька та син Володимира Зеленського

19-тирічна донька Володимира Зеленського, Олександра, навчається на другому курсі столичного ЗВО. Олександра Зеленська обрада юридичну спеціальність та здобуває освіту в Київському національному університеті за спеціальністю "Міжнародне право". Вартість навчання за освітнім ступенем "бакалавр" у зазначеному ЗВО становить 62 800 гривень за рік.

"Скажу чесно, ми проводили розмови про вибір майбутньої спеціальності вже, можливо, протягом п'яти років. Були різні варіанти, від неї якісь пропозиції, від нас. Ми все це обговорювали, такі довгі в нас були дискусії", – розповіла перша леді Олена Зеленська.

Син президента України, Кирило – школяр. Він навчається у п’ятому класі приватної Новопечерської школи у Києві. До слова, в цю установу закінчила також і Олександра Зеленська. Навчання в закладі освіти обходиться родині більш як в 400 000 гривень в рік.

Де навчаються діти Зеленського
Фото: Володимир Зеленський

Доньки Дениса Шмигаля

Очільник українського уряду з дружиною Катериною виховують двох доньок. Вся його сім’я проживає у Львові. Старша донька, Анна, закінчила Національний Львівський політехнічний університет за спеціальністю "Менеджмент". А також здобула ще одну освіту – педагогічну. Вона навчалась в Львівському національний університет імені Івана Франка за спеціальністю "Філологія українська мова та література".

Молодша дочка, Софія, наразі навчається в одній із львівських шкіл.

Де навчаються діти Шмигаля
Фото: Денис Шмигаль

Донька Олександра Скічка

Наталія – донька політика та ексголови Черкаської ОДА – цього року перейшла до третього класу. Скічко разом з дружиною Єлизаветою обрали для неї приватну гімназію А+. Вартість навчання за рік, якщо відвідувати школу, за прайсом стартує від 200 000 гривень.

Де навчається донька Скічка
Фото: Олександр Скічко

Донька Михайла Федорова

Дочка міністра цифрової трансформації Михайла Федорова Марія закінчила своє 4-річне навчання у садочку при тій самій приватній гімназії А+. Цьогоріч вона пішла в перший класю

"Провели Марію до першого класу! Активна, цілеспрямована і чекає на новий етап життя. Дуже любимо та щасливі!" – зазначив політик на своїй сторінці у соцімережі.

Де навчається донька Федорова
Фото: Михайло Федоров

Доньки Ігора Кононенка

Старша дочка Кононенка, Дарина, вчилася у швейцарському вищому навчальному закладі Glion Institute of Higher Education.

В середньому рік навчання тут коштує близько 1,1 мільйона гривень в залежності від спеціалізації.

Екснардеп від "Блоку Петра Порошенка" Ігор Кононенко віддав свою молодшу дочку Ольгу в одну з найстаріших шкіл Швейцарії – американську TASIS (The American School in Switzerland). Діти там навчаються за спеціалізованою програмою підготовки, спрямованою на вступ в найкращі світові виші.

Вартість навчання Ольги обходиться Кононенку в 2,2 мільйона гривень на рік.

Українські політики та посадовці неохоче розголошують інформацію про освітні установи, які відвідують їхні діти. Хтось віддає перевагу іноземним школам та вищим навчальним закладам, тоді як інші вибирають елітні українські учбові заклади, де вартість навчання може сягати значних сум.

Повнолітні сини мера Львова не отримали повістки

Раніше ми писали, що сини мера Львова Андрія Садового призивного віку під час війни перебувають за кордоном. Натомість троє менших дітей чиновника, скоріше за все, залишились в Україні.

Як можна побачити в соціальних мережах, 21-річний Іван-Павло Садовий закінчив бізнес-школу в Британії й вже працює там маркетологом. Він подав заявку на стажування в Каліфорнії, а влітку був у таборі у Швеції.

Зауважимо, рік тому мер Львова зазначав, що його старший син стоїть на обліку у військкоматі та навчається, а коли в ЗВО буде катедра військового вишколу — отримає спеціалізацію й піде служити.

Минулоріч Садовий також заявляв, що після початку повномасштабного вторгнення його дружина та п’ятеро дітей не стали виїжджати за кордон. Він також уточнив, що його діти навчаються у Львові.

Окрім Івана, 19-річний Тадей-Лука Садовий теж постить в Instagram фото і відео з-за кордону, зокрема з Нідерландів та Данії.

Нагадаємо, хто з українських політиків одружився в 2023 році. Також ми писали, що колишній прокурор та експрацівниця ДБР зіграли помпезне весілля та нарвалися на хейт.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.