Головна Новини Бюджет Скандали Персони Держава Хроніка

Звільнення командувачів ЗСУ — Умєров відверто висловився про можливі відставки

Рустем Умєров запевнив, що наразі ще не схвалював рішень щодо звільнення командувачів ЗСУ, але якщо таке станеться, пообіцяв відкрито комунікувати

Фото: Facebook Рустема Умєрова, Міноборони. Колаж: Pro Війну

Умєров каже, що питання звільнення командувачів наразі розглядається

Фото: Facebook Рустема Умєрова, Міноборони. Колаж: Pro Війну

У мережі останнім часом ширяться чутки щодо можливого звільнення з посад українських командувачів. У першу чергу, мова йде про командувача Об'єднаних сил ЗСУ Сергія Наєва та командувача оперативно-стратегічного угруповання військ "Таврія" бригадного генерала Олександра Тарнавського.

На відповідні повідомлення відреагував міністр оборони Рустем Умєров під час спільної пресконференції з міністром оборони Німеччини Борисом Пісторіусом у Києві у вівторок, 21 листопада.

За словами українського очільника Міноборони, обговорення цієї теми наразі дійсно триває. Однак, остаточного рішення й досі не схвалено.

"Тема, яка стосується зміни командувачів, проходить за всіма параметрами, які ми внутрішньо у своєму військовому периметрі обговорюємо. Повинен сказати, що рішення поки що не ухвалено, але ми робимо все можливе, щоб підвищити ефективність. І якщо це станеться, ми дуже відкрито будемо комунікувати", – сказав він.

Причини можливого звільнення міністрів

Міністр Рустем Умєров зазначив, що звільнення командувачів ЗСУ може відбутися із кількох причин, а саме:

  • їх можуть усунути з посади через "питання, які виникали раніше";
  • відправити командувачів у відставку можуть з міркувань щодо "досягнення більшої ефективності".

Крім того, очільник Міноборони наголосив на тому, що всі його колеги перебувають у постійній взаємодії з Генеральним штабом ЗСУ. Умєров каже, що він спілкується зараз із усіма командувачами щодо цього питання.

Адаптація до стандартів НАТО

Рустем Умєров згадав і про те, що зараз особливу складність становить адаптація ЗСУ до принципів та стандартів НАТО – дуже важливо, аби наша країна взаємодіяли з зарубіжними партнерами із дотриманням загальних принципів та правил.

"Ми хочемо прийти в НАТО, і ці стандарти дуже важливі. Кожен підрозділ, кожен командувач знає свої потреби, і ми повинні їх задовольняти", – заявив Умеров.

Призначено нового очільника Фонду держмайна

Як ми писали раніше, Верховна Рада 21 листопада призначила голову Фонду державного майна замість Рустема Умєрова, який став міністром оборони. Нову посаду отримав колишній керівник Рівненської обласної військової адміністрації (ОВА) Віталій Коваль.

За відповідне рішення проголосувало 279 народних обранців під час чергового засідання Верховної Ради.

Як відомо, ще 8 листопада до парламенту надійшло подання прем’єр-міністра Дениса Шмигаля. У документі йшлося про необхідність призначення Віталія Коваля на посаду очільника Фонду держмайна.

Як відомо, до 5 вересня 2023 року посаду голови Фонду держмайна обіймав Рустм Умєров. Потім його призначили міністром оборони України.

Нагадаємо, хто з українських політиків одружився 2023 року. Також ми повідомляли, чому повнолітні сини мера Львова не отримали повістки.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.