Головна Новини Бюджет Скандали Персони Держава Хроніка

Рада призначила нового голову Фонду держмайна: хто зайняв крісло Умєрова

Віталій Коваль – колишній голова Рівненської ОВА, до цього був підприємцем, одружений, має двох доньок, кандидат у майстри спорту з греко-римської боротьби

Фото: Facebook Віталія Коваля. Колаж: Pro Владу

Віталія Коваля призначили головою Фонда держмайна

Фото: Facebook Віталія Коваля. Колаж: Pro Владу

Парламент у вівторок, 21 листопада, призначив голову Фонду державного майна замість Рустема Умєрова, який став міністром оборони. Нову посаду отримав колишній керівник Рівненської обласної військової адміністрації (ОВА) Віталій Коваль.

За відповідне рішення проголосувало 279 народних обранців під час чергового засідання Верховної Ради.

Як відомо, ще 8 листопада до парламенту надійшло подання прем’єр-міністра Дениса Шмигаля. У документі йшлося про необхідність призначення Віталія Коваля на посаду очільника Фонду держмайна.

Як відомо, до 5 вересня 2023 року посаду голови Фонду держмайна обіймав Рустм Умєров. Потім його призначили міністром оборони України.

Хто такий Віталій Коваль

Віталій Коваль став головою Рівненської ОДА 9 вересня 2019 року. 24 лютого 2022 року його призначили начальником Рівненської обласної військової адміністрації (ОВА).

Після офіційного указу про звільнення, обов’язки голови ОВА Рівненщини виконуватиме перший заступник голови ОДА Сергій Подолін.

Віталій Коваль народився в місті Березне. Чиновнику 42 роки.

Закінчив Тернопільську академію народного господарства за спеціальністю "Банківська справа", у 2017 році – Львівську бізнес-школу Українського католицького університету.

Після завершення навчання, Віталій Коваль працював у банку. Був також керівником фірми, яка спеціалізувалась на будівництві доріг та аграрному секторі. Є депутатом Рівненської міскради від "Слуги народу".

Одружений. Має двох доньок.

Кандидат у майстри спорту з греко-римської боротьби. Очолює обласну федерацію греко-римської боротьби, виконком Асоціації спортивної боротьби України, а також є першим віцепрезидентом Всеукраїнської федерації греко-римської боротьби.

Що відомо про Рустема Умєрова

Як ми раніше вже розповідали, 6 вересня 2023-го року Рустем Умєров був призначений міністром оборони України. За це рішення проголосували 338 народних депутатів.

Сам Рустем Умєров народився в місті Самарканд, що в Узбекистані, 19 квітня 1982 року. В юності Рустем навчався у Кримській школі-інтернаті для обдарованих дітей Міністерства освіти та науки АР Крим. Пізніше він здобув освіту бакалавра економіки та магістра фінансів у Національній академії управління.

До того, як статит міністром, Рустем обіймав керівні посади у телекомунікаційній компанії Lifecell, згодом він почав займатись інвестиційною діяльністю та заснував власну компанію у цьому напрямку.

У 2012 році Умєров став співзасновником та членом правління Кримської міжнародної бізнес-асоціації. В цьому ж році був довіреною особою кандидата в народні депутати у 10 окрузі АР Крим Ахтема Чийгоза.

У 2019 році він був обраний народним депутатом від фракції "Голос". А у 2022 став очільником Фонду державного майна України.

Раніше ми писали про те, що відомо про головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного, його родину та хобі. Також ми зазначали, що відомо про дружину очільника Головного управління розвідки Міноборони.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.