Головна Новини Бюджет Скандали Персони Держава Хроніка

Верховна Рада призначила нового міністра оборони – що про нього відомо

Верховна Рада 6 вересня призначила Рустема Умєрова новим міністром оборони України, раніше цю посаду обіймав Олексій Резніков

Фото: Вікіпедія ВР. Колаж: Pro Владу

Рустем Умєров став новим міністром оборони

Фото: Вікіпедія ВР. Колаж: Pro Владу

У середу, 6 вересня, Верховна Рада призначила нового міністра оборони України. Ним став Рустем Умєров.

Відповідне рішення підтримали 338 народних обранців.

Відставка Олексія Резнікова: що відомо

Як ми писали раніше, 5 вересня Верховна Рада підтримала звільнення Олексія Резнікова з посади міністра оборони України. За відповідне рішення проголосувало 327 нардепів.

4 вересня Олексій Резніков звернувся до Верховної Ради України із заявою про свою відставку з посади міністра оборони.

Хто такий Рустем Умєров

Новий міністр оборони Рустем Умєров народився в Самарканді (Узбекистан) 19 квітня 1982 року в сім'ї вихідців з Алушти (Крим).

Умєров є випускником Кримської школи-інтернату для обдарованих дітей Міністерства освіти та науки АР Крим. Стипендіат за "Програмою обміну майбутніх лідерів (FLEX), США". Здобув ступінь бакалавра економіки та магістра фінансів у Національній академії управління.

Новий міністр оборони почав свою кар'єру в телекомунікаційній компанії lifecell, обіймаючи різні керівні посади з 2004 по 2010 роки. Паралельно почав займатися інвестиційною діяльністю.

Заснував інвестиційну компанію ASTEM і благодійний фонд ASTEM Foundation.

У 2007 році був співзасновником міжнародної організації Bizin Qirim та ГО "Земляцтво кримських татар". Також з 2011 до 2013 року був співзасновником "Фонду Розвитку Криму". В ці ж роки обіймав посаду у компанії iCapital, а через деякий час працював в компанії ICG Investments.

У 2012 році Умєров став співзасновником і членом правління Кримської міжнародної бізнес-асоціації. В цьому ж році був довіреною особою кандидата в народні депутати в 10 окрузі в АР Крим Ахтема Чигойза.

У 2016 році надав допомогу у створенні "Фонду Культурної Спадщини".

У вересні 2019 року його обрали народним депутатом від фракції "Голос". Під час роботи у Раді Умєров очолював Тимчасову спеціальну комісію з питань моніторингу отримання та використання міжнародної матеріально-технічної допомоги.

У вересні 2022 року Рустем Умєров став очільником Фонду державного майна.

Раніше ми повідомляли, скільки заробляють Шмигаль та інші міністри в Україні. Також сайт Pro Гроші писав, що відомо про скандал із закупівлями курток військовим за завищеними цінами.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.