Головна Новини Бюджет Скандали Персони Держава Хроніка

Рада звільнила Резнікова з посади міністра оборони – що варто знати

Верховна Рада підтримала пропозицію президента Володимира Зеленського та 327 голосами відправила у відставку міністра оборони

Фото: Міноборони, ВР. Колаж: Pro Владу

За звільнення Резнікова проголосувало 327 нардепів

Фото: Міноборони, ВР. Колаж: Pro Владу

Верховна Рада підтримала звільнення Олексія Резнікова з посади міністра оборони України. За відповідне рішення проголосувало 327 нардепів.

Про це повідомив народний депутат Ярослав Железняк.

4 вересня Олексій Резніков виконав рішення президента України Володимира Зеленського та звернувся до Верховної Ради України із заявою про свою відставку з посади міністра оборони.

Що відомо про відставку Олексія Резнікова

Про зміни у Міністерстві оборони України говорили вже давно. Чутки про відставку Олексія Резнікова поширювалися через скандали із закупівлями Міноборони продуктів та амуніції для військових за завищеними цінами.

3 вересня президент України Володимир Зеленський підтвердив наміри звільнити Олексія Резнікова з посади очільника Міністерства оборони та повідомив про призначення на цю посаду голови Фонду державного майна Рустема Умєрова.

Як відбуватиметься процес зміни міністра оборони

Процес заміни починається з внесення заяв про відставку Резнікова та Умєрова. Після цього їхні заяви розглядають відповідні комітети Верховної Ради України. Комітет з питань безпеки займається розглядом відставки міністра оборони, а Комітет з питань економіки відповідає за звільнення голови ФДМУ.

Наступним етапом є голосування в Раді з метою схвалення відставки обох посадовців. Важливо зазначити, що для підтвердження цих рішень потрібно набрати більшість голосів у Верховній Раді, яка складається з 226 депутатів.

Після схвалення відставки наступає момент призначення нових кандидатів на посади. Президент України вносить кандидатуру нового міністра оборони, а саме Рустема Умєрова. Коаліція і фракція "Слуга народу" також пропонують своїх кандидатів на посаду голови ФДМУ.

Після подання кандидатур комітети Верховної Ради ще раз збираються для розгляду і схвалення нових призначень.

Раніше ми повідомляли, скільки заробляють Шмигаль та інші міністри в Україні. Також сайт Pro Гроші писав, що відомо про скандал із закупівлями курток військовим за завищеними цінами.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.