Головна Новини Бюджет Скандали Персони Держава Хроніка

Контракт для корупціонера: у Міноборони дозволили Гринкевичу постачати товари для ЗСУ

Заступник міністра оборони Віталій Половенко розповів, що бізнесмен Ігор Гринкевич, якого підозрюють у корупції та розкраданні коштів для ЗСУ, продовжить співпрацю з Міноборони за одним контрактом

Фото: ДБР, УНІАН, Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Міноборони розірвало не усі контракти з фірмою Гринкевича

Фото: ДБР, УНІАН, Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Інформація про те. що Міністерство оборони розриває усі контракти з компаніями, що повʼязані з сімʼєю львівського підприємця Ігоря Гринкевича, виявилися не зовсім правдивими. Усе тому, що відомство залишає у силі контракт з однією із компаній бізнесмена, якого підозрюють у розкраданні коштів для ЗСУ.

Про це написав на своїй сторінці у соціальній мережі Facebook заступник міністра оборони Віталій Половенко.

За його інформацією, угода за якою військові у Миколаївській та Херсонській областях отримуватимуть харчування, діє з 1 січня по 1 квітня. Це була остання угода, яку уклав департамент ресурсного забезпечення, який наразі вже розформовують.

"Ми вже почали ретельні службові перевірки. Одна група інспекторів перевіряє тендер, друга – контракт, третя – якість послуг. Інспектори перевірятимуть всі аспекті співпраці протягом всього терміну дії угоди", — йдеться в дописі Половенко.

Заступник міністра оборони додав, що якщо зʼявляться хоч якісь підстави розірвати цей останній контракт достроково — у відомстві це одразу ж зроблять.

Що відомо про корупційний скандал

Ігор Гринкевич опинився у кайданках після того, як спробував дати 500 тисяч доларів хабаря посадовій особі Міністерства оборони. Так підприємець хотів домовитися про те, щоби новий контракт на постачання одягу для військових дісталися його компаніям. Бізнесмена затримали представники ДБР.

Про Гринкевича відомо, що він є одним із найбільших постачальників для Міністерства оборони України. Компанії його родини отримали тендери відомства на загальну суму у 3,2 мільярда гривень.

Тепер у правоохоронців є підозра, що Ігор Гринкевич привласнив приблизно половину з цієї суми. Жо того ж завдяки знайомствам у Міністерстві оборони, він продавав свої товари за завищеними цінами.

Також слідство встановило, що одна з фірм Ігоря Гринкевича зареєстрована на його сина Романа. Останній є нареченим української художниці Соні Морозюк.

У 2023 році, тобто коли його батько вже співпрацював з Міністерством оборони, Роман Грінкевич купив будинок, на який витратив 25 мільйонів гривень, а також чотири земельні ділянки у Козині в Київській області.

9 січня 2024 року стало відомо, що Міністерство оборони України усі договори, які були укладені з компаніями Ігоря Гринкевича.

Раніше ми писали, які дивні тендери нещодавно відбулися в Україні. Також ми розповідали, на що в Одесі хочуть витратити понад 40 мільйонів гривень під час війни.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.