Головна Новини Бюджет Скандали Персони Держава Хроніка

Скандальні закупівлі: які дивні тендери нещодавно провели в Україні

Розповідаємо, які неоднозначні тендери проводились у нашій державі цього місяця

Фото: УНІАН

Тендери в Україні

Фото: УНІАН

Щодня в нашій державі проводиться велика кількість тендерів, в рамках яких компанії та державні установи отримують кошти на проведення тих чи інших робіт. Однак, частина з цих тендерів піддається критиці, адже виділені кошти не завжди відповідають роботі.

Ми зібрали для вас найбільш гучні тендери в жовтні 2023-го.

Ремонт дороги на Львівщині

Цього тижня міська рада Рава-Руської планувала витратити на розробку проєкту щодо будівництва автомобільної дороги М-09 Тернопіль – Львів – Рава-Руська 9,2 млн гривень.

Однак, представники Бюро економічної безпеки перевірили цей тендер та змогли вияснити, що його вартість все ж таки була серйозно завищена. Тому, після того, як БЕБ проаналізувало всю документацію та вияснило, що тендер не зовсім відповідає вимогам, його було скасовано.

Скасований тендер Ківерцях

Нещодавно на Волині з'явився доволі дивний тендер, який оголосила Ківерська міська рада. Там хотіли побудувати стадіон з біговими доріжками, вартістю 145 мільйонів гривень.

Проте, ця ситуація набула доволі серйозно розголосу, адже виділені кошти на будівництво стадіону дуже сильно обурили звичайних українців. Тому, було прийнято рішення скасувати цей тендер. Крім того, слід додати, що було скасовано ще один тендер, в рамках якого планували виділити 72 мільйони на ремонт стадіону у Ківерцях, в тому числі і на ремонт тих самих бігових доріжок.

Тендер Енергоатома

Також нещодавно серйозного обговорення набув тендер компанії Енергоатом, що стосується будівництва цеху на території Миколаївської області. Загалом, на цей проєкт було виділено 89 мільйонів гривень. Проте, представники "Наші гроші" змогли вияснити, що вартість будівництва насправді значно менша.

Зокрема, вартість бетону В30 М400 насправді дешевша на 40-45%, ніж це вказано в самому тендері. Тобто, якщо б бетон було враховано по ринковій ціні без жодних надбавок, тоді можна було б витратити на 6 млн гривень менше. Те ж саме стосується і інших ресурсів, які потрібні для будівництва цеху на території Миколаївської області.

Раніше ми писали про те, що в Одесі хочуть витратити 42 мільйони гривень на ремонт невеликих ділянок дороги. Також ми повідомляли, що державна компанія витратить на зйомки серіалів 32 мільйони гривень.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.