Головна Новини Бюджет Скандали Персони Держава Хроніка

Чергові скандальні тендери на Prozorro: держкомпанія витратить понад 32 мільйони на зйомки серіалів

Розповідаємо про нові тендери від "Мультимедійної компанії іномовлення України", що були опубліковані в системі державних закупівель

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Владу

на Прозорро з'явились нові тендери на зйомки серіалів

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Владу

За останній час на Prozorro з'явилась дуже велика кількість тендерів. Однак деякі з них для звичайних українців здаються зовсім незрозумілими. Нещодавно там було опубліковано чергові оголошення про зйомку серіалів від компанії "Мультимедійна платформа іномовлення України".

Про це йдеться на Prozorro.

Що відомо про нові тендери

Державне підприємство "Мультимедійна платформа іномовлення України" витратить понад 32 мільйони гривень на створення серіалів. Відповідні дані з'явились в системі державних закупівель.

Додамо, що ця компанія вже не вперше витрачає такі кошти на зйомки серіалів. Зокрема, раніше вони вже провели ряд тендерів на суму близько 98 мільйонів гривень. Відомо, що ці кошти підуть на створення 12 серіалів, які повинні бути завершені до 31 грудня 2023-го року.

Крім того, нові серіали розповідатимуть про сімейне життя українців під час війни.

Додамо, що до державного підприємства "Мультимедійна платформа іномовлення України" входять телеканали "Дім" та FREEDOM.

Скандальний тендер за участі помічниці народного депутата

Раніше ми писали про тендер, який викликав невдоволення в українців. Річ у тім, що в ньому взяв участь брат помічниці народного депутата України Миколи Тищенка.

Так, Державна установа "Національна поліція України" оголосила тендер на закупівлю захищених камер Ricoh WG-80. Загалом там вирішили виділити 6,813 млн гривень на цю справу, а самі камери погодився продати бізнесмен Загинай, який є братом помічниці нардепа Тищенка Юлії Загинай.

Загинай дещо скинув ціну для Нацполіції, тому загальна ціна камер склала 6,778 млн гривень, тобто за одну захищену камеру Державній установі довелося заплатити 30 тисяч гривень. Однак, додамо, що справжня вартість Ricoh WG-80 на 2,5 мільйони гривень менша, аніж це було зазначено в самому договорі.

Зазначимо, що Юлія Загинай — це помічниця Миколи Тищенка, яка активно намагається будувати власну кар'єру в політиці. Зокрема, вона брала участь у виборах до міськради Києва.

Нагадаємо, раніше ми писали про тендер на ремонт мосту за пів мільярда гривень. Крім того, ми повідомляли те, які кошти були виділені на реставрацію Одеського театру юного глядача.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.