Головна Новини Бюджет Скандали Персони Держава Хроніка

НАБУ розкрило подробиці скандальних закупівель: що відомо про схеми в Міноборони

З'явилися нові подробиці справи щодо завищення цін на продукти для українськихвійськових

Фото: Pexels, УНІАН, Генштаб ЗСУ/Facebook. Колаж: Pro Владу

Скандальна схема у Міноборони

Фото: Pexels, УНІАН, Генштаб ЗСУ/Facebook. Колаж: Pro Владу

Національне антикорупційне бюро України оприлюднило деталі справи щодо завищення цін на продукти для військовослужбовців. Там виявили корупційну схему.

Про це повідомили у пресслужбі НАБУ.

Подробиці справи

У Національному антикорупційному бюро України повідомили, що в Міністерстві оборони працювала корупційна схема, яка дозволяла недобросовісним співробітникам суттєво підвищувати вартість продуктів, які закуповували для захисників.

За даними бюро, таким чином постачальники отримували більші прибутки.

В заяві НАБУ йдеться про те, що в деяких випадках постачальники значно завищували ціни на продукцію (до прикладу можна взяти ситуацію з яйцями, які коштували утричі більше).

Однак, також траплялися ситуації під час яких ціни на продукцію занижували (зокрема, таке траплялося під час закупівлі лохини та лосося).

Наразі детективи Національного антикорупційного бюро опрацьовують відповідні документи, що повинні підтвердити факт зловживання.

Крім того, триває декілька експертиз та збір матеріалів, що можуть суттєво вплинути на розслідування корупційної схеми в Міноборони України.

Скільки коштує мобілізація півмільйона осіб

Раніше ми писали про те, що голова парламентського комітету з питань бюджету Роксолана Підласа розповіла про те, скільки для України коштуватиме мобілізація 500 тисяч осіб до армії.

За словами Підласої, з бюджету доведеться виділити щонайменше 700 мільярдів гривень, а саму суму варто розділити на дві частини:

  • закупівля, а також модернізація техніки для військовослужбовців обійдуться щонайменше 400 мільярдів гривень;
  • екіпірування, виплати, харчування, а також інші потреби військовослужбовців обійдуться щонайменше 320 мільярдів гривень.

"Тобто разом ідеться зараз про додаткову потребу на 2024 рік близько 700 млрд грн. Тут потрібно розуміти, що 700 млрд грн – це колосальна сума, це близько 22,5% усіх наших видатків у 2024 році та 41% наших видатків на оборону", – заявила народна депутатка.

За словами Підласої, в державі необхідно збільшити надходження щонайменше на 40%.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, скільки коштує один день війни для України. Також ми повідомляли, як змінилися статки українських високопосадовців від початку війни.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.