Головна Новини Бюджет Скандали Персони Держава Хроніка

Цифри захмарні – скільки коштує один день війни для України

Від початку війни наша держава витрачає величезні кошти для протистояння ворогу

Фото: Генштаб ЗСУ/Facebook. Колаж: Pro Владу

Витрати на війну

Фото: Генштаб ЗСУ/Facebook. Колаж: Pro Владу

Повномасштабна війна в Україні триває з 24 лютого 2022-го року, адже саме тоді, російські окупанти вдерлися на нашу територію. За час війни наша держава витратила чимало коштів на оборону.

Розповідаємо, скільки коштує один день війни для України.

Вартість одного дня війни

Колишній міністр оборони України Олексій Рєзніков раніше заявляв про те, що вартість одного дня війни коштує державі близько 100 мільйонів доларів.

"День війни коштує нам 100 мільйонів доларів. А тепер візьміть бюджети всіх поважних великих волонтерських фондів, подивіться, скільки вони збирають. І держава, яка витрачає 100 мільйонів доларів на добу в цілому", – раніше заявляв міністр оборони.

Також додамо, що стосовно витрат на війну висловлювався й чинний прем'єр-міністр. Шмигаль заявив, що кожного року наша держава витрачає на війну близько 3 трильйонів гривень.

Водночас ще в березні 2023-го року міністр фінансів Марченко також розповідав, що війна для України обходиться дуже дорого. Зокрема, за підрахунками, щомісяця наша країна витрачає 130 мільярдів гривень на боротьбу проти Росії.

Дефіцит коштів на виплати для військових

Раніше ми писали про те, що народний депутат України Олексій Гончаренко розповів про серйозний дефіцит державного бюджету Міністерства оборони на 2024 рік, у зв'язку з яким може не вистачити коштів для грошового забезпечення військовослужбовців.

Як повідомив нардеп, в цьому році не вистачає 430 мільярдів гривень або ж 36% від усієї суми, яка необхідна для виплат.

"На засіданні комітету з нацбезпеки озвучили інформацію щодо дефіциту бюджету Міноборони на 2024-й рік. Він складає 36%, або 430 млрд грн тільки по статті видатків "грошове забезпечення", – написав нардеп.

Також додамо, що законопроєкт про державний бюджет на 2024 рік підписав президент України ще в кінці минулого року. Згідно з цим законом передбачено:

  • виділення 751 мільярд гривень на виплати українським військовим (також збереження доплат на рівні 2023-го року);
  • зменшення дефіциту держбюджету на 22 млрд гривень до 1,57 трлн гривень;
  • збільшення доходів на 22 млрд гривень до 1,768 трлн гривень.

Додамо, що наразі українські військовослужбовці отримують грошове забезпечення, яке передбачено законодавством.

Нагадаємо, раніше ми писали про виплати для військовослужбовців у січні 2024-го року. Також ми повідомляли про те, що військовий матиме право складати заповіт на отримання коштів членами родини у випадку загибелі.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.